Kadayıf ve cheesecake ikisi de lezzetli neden bir arada olmasın ki? :)
MALZEMELER
- 200 gr kavrulmuş kadayıf
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı yeşil toz fıstık
- 125 gr tereyağı
- KREMASI İÇİN
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 ml krema
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 400 gr labne peyniri
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı nişasta
- yağı geniş bir tavaya alın ve eritin, kadayıfı ve şekeri ilave edin hafif kavurun fıstığı ekleyin karıştırın ateşten alın
- kelepçeli büyük boy kalıbın tabanına yağlı kağıt serin
- kadayıftan 1 bardak kadar ayırın kalanını kalıbın tabanına döküp bastırarak yayın ve buzdolabında bekletin
- cheesecake kreması için krema ve şekeri karıştırma kabına alın ve çırpın, dibindeki suyunu süzdürerek labneyi ve yoğurdu ekleyin çırpın
- vanilya ve nişastayı ilave edin karıştırın
- teker teker yumurtaları ekleyip homojen bir şekilde karıştırın
- buzdolabından kalıbı çıkartın , hazırladığınız kremayı kadayıf tabanının üstüne dökün
- 160 derecede ısıtılmış fırında 50 dk pişirin
- süre sonunda 10 dk kapağını açmadan fırında bekletin, daha sonra fırının kapağını aralayıp 15 dk kadar içinde bırakın ve alın
- oda ısısına gelince kalıbın üstünü folyoyla kapatarak bir gece buzdolabında dinlendirin
- ertesi gün dikkatlice servis tabağına aktarın, ayırdığınız kadayıflarla üstünü süsleyin
- hemen servis etmeyecekseniz üstünü kapatarak tekrar buzdolabında muhafaza edin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.