KADAYIFLI CHEESECAKE

 


Kadayıf ve cheesecake ikisi de lezzetli neden bir arada olmasın ki? :)

MALZEMELER

  • 200 gr kavrulmuş kadayıf
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı yeşil toz fıstık
  • 125 gr tereyağı
  • KREMASI İÇİN
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 400 gr labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı nişasta
HAZIRLANIŞI
  1. yağı geniş bir tavaya alın ve eritin, kadayıfı ve şekeri ilave edin hafif kavurun fıstığı ekleyin karıştırın ateşten alın
  2. kelepçeli büyük boy kalıbın tabanına yağlı kağıt serin
  3. kadayıftan 1 bardak kadar ayırın  kalanını kalıbın tabanına döküp bastırarak yayın ve buzdolabında bekletin
  4. cheesecake kreması için krema ve şekeri karıştırma kabına alın ve çırpın, dibindeki suyunu süzdürerek labneyi ve yoğurdu ekleyin çırpın
  5. vanilya ve nişastayı ilave edin karıştırın
  6. teker teker yumurtaları ekleyip homojen bir şekilde karıştırın
  7. buzdolabından kalıbı çıkartın , hazırladığınız kremayı kadayıf tabanının üstüne dökün
  8. 160 derecede ısıtılmış fırında 50  dk pişirin
  9. süre sonunda 10 dk kapağını açmadan fırında bekletin, daha sonra fırının kapağını aralayıp 15 dk  kadar içinde bırakın ve alın
  10. oda ısısına gelince kalıbın üstünü folyoyla kapatarak bir gece buzdolabında dinlendirin
  11. ertesi gün dikkatlice servis tabağına aktarın, ayırdığınız kadayıflarla üstünü süsleyin
  12. hemen servis etmeyecekseniz üstünü kapatarak tekrar buzdolabında muhafaza edin
NOTLAR: fırının içine küçük bir kapla su koyun böylece cheesecake çatlamaz /malzemeler oda ısısında olmalı/malzemeleri sırasıyla eklerken çok fazla karıştırmayın ,bütünleşmesi yeterli afiyet olsun

Yorumlar