GİNGERBREAD COOKİE


Selam,

yılbaşı döneminde yaptığımız kurabiye/bisküvi /çörek gibi çeşitli yiyeceklerin, evi saran mis gibi kokusunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Bu bisküvi de onlardan biri, özellikle çocuklarınızla mutfakta zaman geçirebileceğiniz ve onları da mutlu edecek güzel bir etkinlik olacaktır☺

MALZEMELER

  • 1 yumurta sarısı
  • 110 gr erimiş tereyağ
  • yarım su bardağı esmer toz şeker
  • yarım su bardağı keçiboynuzu pekmezi
  • 2 su bardağı un (gerekirse yarım bardak daha kullanın, ben 2 bardak kullandım)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz karanfil
  • yarım çay kaşığı toz zencefil
HAZIRLANIŞI

  1. yumurta , şeker ve yağı çırpın, pekmezi ilave edin karıştırın
  2. baharatları ekleyin, karıştırın
  3. yavaş yavaş unu ilave edip yoğurun hamuru bir streçe sarıp yarım saat dinlendirin
  4. tezgaha yağlı kağıt serin ,hamuru merdaneyle kağıdın üstünde yarım cm kalınlığında açın
  5. yılbaşı temalı kurabiye kalıplarıyla kesin ve dikkatlice yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aktararak dizin
  6. önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 10-12 dk pişirin
  7. pişen bisküvileri tepside soğutun daha sonra dilediğiniz gibi süsleyin (ben dr oetker süsleme glazürü kullandım)

Glazürü evde hazırlamak isterseniz 1 su bardağı pudra şekerini 2 çorba kaşığı sütle homojen bir şekilde  karıştırın ve sıkma torbasına doldurup ,bisküvileri süsleyin ve donmasını bekleyin

Yorumlar