BAL KABAKLI KÜTÜK PASTA


Selam,

yılın son ayında ,yılbaşı sofranız için lezzetli bir öneriyle geldim,

Her ne kadar tatsız bir yıl geçiriyor olsak da enerjimi yüksek tutmak gerektiğini düşünüyorum,

Misafir çağıramasak da kendimizi ve ailemizi güzel yiyecekler hazırlayarak motive edebiliriz👍 şimdiden yeni yılınızı kutluyorum ,sağlıklı, huzurlu barış dolu bir yıl temenni ediyorum, sevgiler..

MALZEMELER

PANDİSPANYA İÇİN

  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 1 kahve fincanı kakao
  • 2 kahve fincanı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
KREMASI İÇİN
  • 1 paket krema (200 ml )
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 ince dilim bal kabağı (önceden haşlayıp püre haline getirin)
  • 1 çorba kaşığı kadar damla çikolata
GANAJ İÇİN
  • 1 paket krema (200 ml )
  • 300 gram bitter çikolata

HAZIRLANIŞI

  1. fırın tepsisine yağlı kağıt serin
  2. yumurtaları beyazlaşana kadar çırpın, şekeri ilave edin krema kıvamına gelene dek çırpın
  3. kalan malzemeleri ekleyin, homojen bir şekilde karıştırın 
  4. hazırladığınız hamuru tepsiye döküp, spatulayla düzgünce yayın
  5. 170 derecede ısıtılmış fırında 15 dk pişirin (kek gibi kürdan testi uygulayın temiz çıkıyorsa pişmiştir)
  6. pandispanyayı fırından alın 1-2 dk bekleyin ve altındaki kağıtla beraber rulo şeklinde sarın kenarda bekletin
  7. kremayı , pudra şekeriyle birlikte katılaşana kadar mikserle güzelce çırpın, içine kabağı ve damla çikolatayı ekleyip karıştırın
  8. pandispanyayı açın , içine hazırladığınız kremayı yayın ve tekrar rulo yapın
  9. ruloyu birleşme yeri altta kalacak şekilde sıkıca strece sarıp buzdolabına kaldırın, en az 3-4 saat bekletin
  10. ganaj için kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın, içine çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin ve yarım saat kadar buzdolabında soğutun
  11. ruloyu buzdolabından alın, strecinden sıyırın bir ucundan 10-15 cm kadarını verev olarak kesin ve uzun parçanın yanına yerleştirin
  12. pastanın üstünü ve kenarlarını ganajla kaplayın, bir çatal yardımıyla çikolatanın üstünde izler oluşturun
  13. daha sonra istediğiniz şekilde süsleyin
  14. pastanız servise hazır  dilimleyerek servis edebilirsiniz, benim fikrimi sorarsanız 1 gün önceden hazırlarsanız daha güzel olur, afiyet olsun
NOT: 1-dilerseniz pandispanyanızın iç kısmını sütle hafif ıslatabilirsiniz
          2- artan kabak tatlınız varsa onu değerlendirebilirsiniz o zaman kremaya ilave şeker eklemeyin

Yorumlar