Selam,
irmik tatlısına küçük dokunuşlar yaparak daha lezzetli bir hale getirdik😊deneyin derim👌👍sevgiler..
MALZEMELER
- kadayıflı kısmı için:
- 1 paket kavrulmuş tel kadayıf
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ceviz yada badem kırığı
- muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 9 çorba kaşığı toz şeker
- 8 çorba kaşığı irmik
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 2 dolu çorba kaşığı toz Antep fıstığı
- tereyağı tavaya alıp eritin,kadayıfları ekleyip kokusu çıkana kadar 10-12 dk çevirin,cevizi yada bademi ilave edip 2-3 tur daha çevirin ve ocaktan alın
- muhallebisi için fıstık hariç malzemeleri tencereye koyup,çırpıcıyla karıştırın ve ocağa alın
- sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
- fıstığı ilave edin,karıştırın ve ocaktan alın
- kullanacağınız servis kaselerinin tabanına 2 kaşık kadar kadayıf döküp hafif bastırın
- kadayıfın üstüne muhallebi dökün
- üstlerine tekrar kadayıf ekleyerek tamamlayın
- oda sıcaklığına gelen tatlıların üstlerini streçle kapatarak buzdolabında soğutun
- daha sonra servis edebilirsiniz,afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.