KADAYIFLI FISTIKLI İRMİK TATLISI


Selam,

irmik tatlısına küçük dokunuşlar yaparak daha lezzetli bir hale getirdik😊deneyin derim👌👍sevgiler..

MALZEMELER

  • kadayıflı kısmı için:
  • 1 paket kavrulmuş tel kadayıf
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ceviz yada badem kırığı
  • muhallebisi için:
  • 1 litre süt
  • 9 çorba kaşığı toz şeker
  • 8 çorba kaşığı irmik
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 dolu çorba kaşığı toz Antep fıstığı

  1. tereyağı tavaya alıp eritin,kadayıfları ekleyip kokusu çıkana kadar 10-12 dk çevirin,cevizi yada bademi ilave edip 2-3 tur daha çevirin ve ocaktan alın
  2. muhallebisi için fıstık hariç malzemeleri tencereye koyup,çırpıcıyla karıştırın ve ocağa alın
  3. sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
  4. fıstığı ilave edin,karıştırın ve ocaktan alın
  5. kullanacağınız servis kaselerinin tabanına 2 kaşık kadar kadayıf döküp hafif bastırın
  6. kadayıfın üstüne muhallebi dökün
  7. üstlerine tekrar kadayıf ekleyerek tamamlayın
  8. oda sıcaklığına gelen tatlıların üstlerini streçle kapatarak buzdolabında soğutun
  9. daha sonra servis edebilirsiniz,afiyet olsun

Yorumlar