KABAK ÇİÇEKLİ PİLAV


Merhabalar,

arkadaşımın getirdiği kurutulmuş kabak çiçeklerini pilavda kullandım,pilava değişik bir lezzet kattı👍

taze yada kurutulmuş kabak çiçeğiniz varsa deneyin derim,hem pirinç hem de bulgura çok yakışacaktır,sevgiler..

MALZEMELER

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 adet mini boy, rendelenmiş kuru soğan
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 adet temizlenmiş,yıkanmış kabak çiçeği
HAZIRLANIŞI

  1. pirinci 1 saat kadar sıcak suda bekletin daha sonra suyu berraklaşana kadar yıkayıp süzdürün
  2. kabak çiçeklerini uzun parçalar halinde kesin 
  3. tencereye yağı ekleyin,eriyince kabak çiçeğini ve soğanı ekleyip bir kaç tur çevirin
  4. pirinci ilave edin 3-4 dk kısık ateşte kavurun
  5. tuzu ve suyu ekleyin bir kez karıştırıp,tencerenin kapağını kapatın
  6. orta ateşte kaynamaya bırakın,kaynayınca altını kısın,suyunu çekene kadar pişirin
  7. pişen pilavın üstüne havlu kağıt koyun ve 15 dk kadar dinlendirin
  8. nefis pilavınız hazır,afiyet olsun

Yorumlar