Merhabalar,
arkadaşımın getirdiği kurutulmuş kabak çiçeklerini pilavda kullandım,pilava değişik bir lezzet kattı👍
taze yada kurutulmuş kabak çiçeğiniz varsa deneyin derim,hem pirinç hem de bulgura çok yakışacaktır,sevgiler..
MALZEMELER
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 adet mini boy, rendelenmiş kuru soğan
- 2,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 adet temizlenmiş,yıkanmış kabak çiçeği
- pirinci 1 saat kadar sıcak suda bekletin daha sonra suyu berraklaşana kadar yıkayıp süzdürün
- kabak çiçeklerini uzun parçalar halinde kesin
- tencereye yağı ekleyin,eriyince kabak çiçeğini ve soğanı ekleyip bir kaç tur çevirin
- pirinci ilave edin 3-4 dk kısık ateşte kavurun
- tuzu ve suyu ekleyin bir kez karıştırıp,tencerenin kapağını kapatın
- orta ateşte kaynamaya bırakın,kaynayınca altını kısın,suyunu çekene kadar pişirin
- pişen pilavın üstüne havlu kağıt koyun ve 15 dk kadar dinlendirin
- nefis pilavınız hazır,afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.