KAYISILI CRUMBLE KEK

Kek severler için hafif ve lezzetli bir reçete,deneyin derim👌☺

HAMURU İÇİN

  • 3 orta boy yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 5 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 10 çorba kaşığı un
10-12 adet küp doğranmış kayısı

1 su bardağı crumble hamuru ( tarif için buraya tıklayabilirsiniz)


 

HAZIRLANIŞI

  1. önce crumble hamurunu hazırlayıp dondurucuda bekletin
  2. kek için yumurta ,vanilin ve şekeri ,krema kıvamına gelene dek çırpın
  3. yağı ve yoğurdu ilave edip çırpın
  4. kabartma tozu ve unu da ilave edip homojen bir şekilde karıştırın
  5. hazırladığınız hamuru,yağlanmış orta boy kek kalıbına dökün,düzeltin
  6. üstüne kayısıları yayın
  7. kayısıların üstünü de crumble hamuruyla kaplayın (dilerseniz kuru üzüm,badem ekleyebilirsiniz)
  8. 175 derecede yaklaşık 45 dk pişirin (40 dakikadan sonra kürdanla kontrol edin ,temiz çıkıyorsa pişmiştir fırından alın)
NOT: CRUMBLE HAMURUNU YARI ÖLÇÜ HAZIRLAYABİLİRSİNİZ YADA ARTANI DONDURUCUDA MUHAFAZA EDEBİLİRSİNİZ

Yorumlar