ŞEFTALİLİ PARFE


Selam,
pratik bir şekilde hazırlayacağınız şeftalili parfe,sıcak günlerde kurtarıcı oluyor.
Hazırlayıp dondurucuya atın bulunsun,hem kendinize hem de gelen konuklara çıkarıp ikram edebileceğiniz nefis bir yaz tatlısı oluyor👍
diğer parfe ve dondurma tariflerime de buradan bakabilirsiniz,sevgiler.


MALZEMELER
  • 1 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 kutu labne peyniri (200 gr)
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 adet büyük boy şeftali
  • 10 adet kedidili bisküvi
  • 2 çorba kaşığı damla çikolata

HAZIRLANIŞI
  1. kremşantiye sütü ekleyip katılaşana kadar mikserle çırpın
  2. labneyi ve şekeri ekleyip tekrar çırpın
  3. bisküvileri 3-4 parçaya kırarak karışıma ekleyin
  4. şeftalileri soyun ve ufak ufak keserek ekleyin
  5. son olarak çikolatayı ilave edin ve hepsini homojen bir şekilde spatulayla karıştırın
  6. baton bir kalıbı streçle kaplayın ve hazırladığınız parfeyi dökün,spatulayla hafif bastırarak düzeltin
  7. üstünü de streçle kapatarak dondurucuya kaldırın
  8. 1 gece beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz,dilerseniz servis ederken çikolata sos ekleyebilirsiniz
  9. kalan parfeyi tekrar dondurucuda bekletin,afiyetle

Yorumlar