Selam,
pratik bir şekilde hazırlayacağınız şeftalili parfe,sıcak günlerde kurtarıcı oluyor.
Hazırlayıp dondurucuya atın bulunsun,hem kendinize hem de gelen konuklara çıkarıp ikram edebileceğiniz nefis bir yaz tatlısı oluyor👍
diğer parfe ve dondurma tariflerime de buradan bakabilirsiniz,sevgiler.
MALZEMELER
- 1 poşet kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 kutu labne peyniri (200 gr)
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 2 adet büyük boy şeftali
- 10 adet kedidili bisküvi
- 2 çorba kaşığı damla çikolata
HAZIRLANIŞI
- kremşantiye sütü ekleyip katılaşana kadar mikserle çırpın
- labneyi ve şekeri ekleyip tekrar çırpın
- bisküvileri 3-4 parçaya kırarak karışıma ekleyin
- şeftalileri soyun ve ufak ufak keserek ekleyin
- son olarak çikolatayı ilave edin ve hepsini homojen bir şekilde spatulayla karıştırın
- baton bir kalıbı streçle kaplayın ve hazırladığınız parfeyi dökün,spatulayla hafif bastırarak düzeltin
- üstünü de streçle kapatarak dondurucuya kaldırın
- 1 gece beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz,dilerseniz servis ederken çikolata sos ekleyebilirsiniz
- kalan parfeyi tekrar dondurucuda bekletin,afiyetle
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.