Selam,
mevsimi kısa olan bu meyveden reçel yapmak isterseniz elinizi çabuk tutun derim:)
MALZEMELER
- 1 kilo sarı kiraz
- 500 gram toz şeker
- 1 çubuk tarçın
- yarım limon suyu
- kirazları yıkayın,saplarını ve çekirdeklerini temizleyin
- kirazları tencereye alın,üstüne şekeri ve tarçını ekleyin
- tencerenin kapağını kapatın ve şeker sulanana kadar bekletin (gece yapıp sabah pişirebilirsiniz)
- daha sonra tencereyi ocağa alın,malzemeleri bir kez karıştırın ve yüksek ateşte kaynatın
- kaynayınca ateşi kısın,tarçını içinden alın ve ara sıra tencereyi sallayarak karıştırın
- reçeli yaklaşık 30 dk pişirin
- süre sonunda limonu ekleyin,karıştırın ve 5 dk daha pişirip ateşi kapatın
- reçeli kavanoza boşaltın,oda sıcaklığına gelince kapağını sıkıca kapatarak muhafaza edin
1-KİRAZ,VİŞNE GİBİ MEYVELERİN ÇEKİRDEKLERİNİ PİPET YARDIMIYLA KOLAYCA ÇIKARABİLİRSİNİZ
2-REÇELDE OLUŞAN KÖPÜKLERİ KAŞIKLA ALABİLİRSİNİZ VEYA EN SON REÇELİ OCAKTAN ALDIĞINIZDA İKİ KAT HAVLU KAĞIDI REÇELİN ÜSTÜNE KOYUN,ÇEKTİĞİNİZDE KÖPÜKLERİN KAĞIDA YAPIŞTIĞINI GÖREBİLİRSİNİZ,BÖYLECE ZAHMETSİZ BİR ŞEKİLDE KÖPÜĞÜ ALMIŞ OLURSUNUZ👍
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.