TARÇINLI SARI KİRAZ REÇELİ


Selam,
mevsimi kısa olan bu meyveden reçel yapmak isterseniz elinizi çabuk tutun derim:)

MALZEMELER
  • 1 kilo sarı kiraz
  • 500 gram toz şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
  1. kirazları yıkayın,saplarını ve çekirdeklerini temizleyin 
  2. kirazları tencereye alın,üstüne şekeri ve tarçını ekleyin
  3. tencerenin kapağını kapatın ve şeker sulanana kadar bekletin (gece yapıp sabah pişirebilirsiniz)
  4. daha sonra tencereyi ocağa alın,malzemeleri bir kez karıştırın ve yüksek ateşte kaynatın
  5. kaynayınca ateşi kısın,tarçını içinden alın ve ara sıra tencereyi sallayarak karıştırın
  6. reçeli yaklaşık 30 dk pişirin
  7. süre sonunda limonu ekleyin,karıştırın ve 5 dk daha pişirip ateşi kapatın
  8. reçeli kavanoza boşaltın,oda sıcaklığına gelince kapağını sıkıca kapatarak muhafaza edin
NOT:
1-KİRAZ,VİŞNE GİBİ MEYVELERİN ÇEKİRDEKLERİNİ PİPET YARDIMIYLA KOLAYCA ÇIKARABİLİRSİNİZ
2-REÇELDE OLUŞAN KÖPÜKLERİ KAŞIKLA ALABİLİRSİNİZ VEYA EN SON REÇELİ OCAKTAN ALDIĞINIZDA İKİ KAT HAVLU KAĞIDI REÇELİN ÜSTÜNE KOYUN,ÇEKTİĞİNİZDE KÖPÜKLERİN KAĞIDA YAPIŞTIĞINI GÖREBİLİRSİNİZ,BÖYLECE ZAHMETSİZ BİR ŞEKİLDE KÖPÜĞÜ ALMIŞ OLURSUNUZ👍

Yorumlar