BROWNİ CHEESECAKE BAR


İki lezzet bir arada,browni cheesecake bar,çikolata tadını sonuna kadar hissedeceğiniz browni ve cheesecake in kremamsı dokusu tadanları etkileyecektir öneririm,sevgiler..

(200 ml bardak ile)

BROWNİ MALZEMELERİ
  • 200 gram bitter çikolata
  • 125 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 silme su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 silme su bardağı un 
CHEESECAKE MALZEMELERİ
  • 200 gram labne peyniri
  • 200 ml krema
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI
  1. kare yada dikdörtgen, orta boy bir fırın kalıbına yağlı kağıt yerleştirin
  2. browni için çikolata ve yağı bir kaba alın ve benmari usulü eritin
  3. başka bir kapta yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın,vanilyayı,tuzu ve unu ekleyip karıştırın,erittiğiniz çikolata /yağ karışımını da ilave ederek spatulayla homojen bir şekilde karıştırın
  4. browni hamurunu hazırladığınız kalıba döküp düzeltin ve kenarda beklemeye alın
  5. cheesecake kısmı için krema ve şekeri çırpın,suyunu süzdüğünüz labneyi ekleyip karıştırın,unu ve vanilyayı ilave edin,son olarak yumurtayı ekleyip karıştırın
  6. cheesecake karışımını , browni hamurunun üstüne dökün
  7. 170 derecede ısıtılmış fırında 35 dk pişirin süre sonunda fırının kapağını hafif aralayın ve 15 dk kadar içinde bırakın
  8. daha sonra fırından alıp,oda ısısna gelene kadar bekletin
  9. kalıbın üstünü folyoyla kapatarak 3-4 saat buzdolabında dinlendirin
  10. dilimleyerek servis edin,dilerseniz üstünü eritilmiş çikolatayla süsleyin
NOT: BUHAR YAPMASI İÇİN FIRINA BİR KAPLA SU KOYUN Kİ ÜSTÜ ÇATLAMASIN

Yorumlar