Selam,
kararmış muzları değerlendirmek için güzel bir reçete👍 kahvaltı yada çay masasında bal,reçel ,pekmez, krem çikolatayla veya taze meyveyle tüketebilirsiniz,şimdiden afiyet olsun..
MALZEMELER
- 2 orta boy,olgun muz
- 1 yumurta
- yarım çay kaşığı vanilya
- 1 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı bal (siz dilerseniz şeker kullanın)
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 7-8 çorba kaşığı un
- muzları karıştırma kabına alın ve çatal yardımıyla püre haline getirin
- yumurta,kakao,bal ve sütü ekleyip çırpın
- son olarak unu ve vanilyayı ilave edin ,karıştırın (kek hamuru kıvamında olacak)
- yapışmaz tabanlı bir tavayı ısıtın
- hazırladığınız hamurdan kaşıkla alarak tavaya dökün,üstü göz göz olunca ters çevirip diğer tarafını da pişirin
- hamur bitene kadar bu şekilde pankekleri pişirin ve tabağa alın
- sıcak yada ılık servis edin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.