KAKAOLU MUZLU PANCAKE


Selam,
kararmış muzları değerlendirmek için güzel bir reçete👍 kahvaltı yada çay masasında bal,reçel ,pekmez, krem çikolatayla veya taze meyveyle tüketebilirsiniz,şimdiden afiyet olsun..

MALZEMELER
  • 2 orta boy,olgun muz
  • 1 yumurta
  • yarım çay kaşığı vanilya
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı bal (siz dilerseniz şeker kullanın)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 7-8 çorba kaşığı un
HAZIRLANIŞI
  1. muzları karıştırma kabına alın ve çatal yardımıyla püre haline getirin
  2. yumurta,kakao,bal ve sütü ekleyip çırpın
  3. son olarak unu ve vanilyayı ilave edin ,karıştırın (kek hamuru kıvamında olacak)
  4. yapışmaz tabanlı bir tavayı ısıtın
  5. hazırladığınız hamurdan kaşıkla alarak tavaya dökün,üstü göz göz olunca ters çevirip diğer tarafını da pişirin
  6. hamur bitene kadar bu şekilde pankekleri pişirin ve tabağa alın
  7. sıcak yada ılık servis edin


Yorumlar