MALZEMELER
- 1 kilo çilek
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1/2 limon suyu
- çilekleri bir süre sirkeli suda bekletin daha sonra güzelce yıkayın ve sap kısımlarını keserek tencereye alın
- çilekleri hafif parçalı kalacak şekilde blendırdan geçirin
- şekeri ekleyin karıştırın ve ateşe koyun
- kaynayınca altını kısın (marmelat fazla köpüklenirse içine minicik bir parça tereyağ atın)
- ara sıra karıştırarak ve varsa köpüğünü alarak 25 dk pişirin
- süre sonunda limon suyunu ekleyin 6-7 dk daha pişirip ocaktan alın
- marmelat sıcakken steril kavanozlara boşaltın ve kapaklarını kapatın (3 geri bir ileri şeklinde kapatın,bu kapak kapatma tekniği işe yarıyor,reçel hava almıyor)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.