Selam,
hepinizin bildiği ,severek yediği güllacı bu kez kadayıfla denedim ,şunu söyleyebilirim ki güllaca farklı bir lezzet kattı gerçekten ben çok beğendim öneririm,sevgiler.
MALZEMELER
- 2 paket güllaç (100 gramlık hazır kesilmiş olan paketlerden)
- 1,5 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kavrulmuş tel kadayıf
- 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tereyağ
HAZIRLANIŞI
- geniş bir tavaya yağı koyup eritin,1 çay bardağı şekeri ve kadayıfı içine ekleyip 5 dk kadar çevirin,cevizi ekleyip ocaktan alın
- sütü,1 su bardağı şekeri tencereye koyun ve şeker eriyene kadar karıştırın,şeker eriyip süt el yakmayacak kıvamda ısındıysa ocağı kapatın
- yuvarlak yada kare büyük boy bir kabın tabanına hazırladığınız sütten bir kepçe dökün sonra bir kat güllaç yaprağı döşeyin,bir kat süt bir kat güllaç şeklinde bir paketi döşeyin
- ardından kadayıfın yarısı ile kaplayın ve diğer paketi de süt,güllaç şeklinde döşeyerek tamamlayın
- en üstü kalan kadayıfla kaplayın
- kadayıflı güllacın üstünü streçle kapatarak 5-6 saat buzdolabında dinlendirin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.