KADAYIFLI GÜLLAÇ


Selam,
hepinizin bildiği ,severek yediği güllacı bu kez kadayıfla denedim ,şunu söyleyebilirim ki güllaca farklı bir lezzet kattı gerçekten ben çok beğendim öneririm,sevgiler.

MALZEMELER
  • 2 paket güllaç (100 gramlık hazır kesilmiş olan paketlerden)
  • 1,5 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kavrulmuş tel kadayıf
  • 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağ

HAZIRLANIŞI
  1. geniş bir tavaya yağı koyup eritin,1 çay bardağı şekeri ve kadayıfı içine ekleyip 5 dk kadar çevirin,cevizi ekleyip ocaktan alın
  2. sütü,1 su bardağı şekeri tencereye koyun ve şeker eriyene kadar karıştırın,şeker eriyip süt el yakmayacak kıvamda ısındıysa ocağı kapatın
  3. yuvarlak yada kare büyük boy bir kabın tabanına hazırladığınız sütten bir kepçe dökün sonra bir kat güllaç yaprağı döşeyin,bir kat süt bir kat güllaç şeklinde bir paketi döşeyin
  4. ardından kadayıfın yarısı ile kaplayın ve diğer paketi de süt,güllaç şeklinde döşeyerek tamamlayın
  5. en üstü kalan kadayıfla kaplayın
  6. kadayıflı güllacın üstünü streçle kapatarak 5-6 saat buzdolabında dinlendirin

Yorumlar