MALZEMELER (250 ml bardak ile)
- 3 büyük boy yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (tatlı sevenler 1,5 bardak koysun)
- 2 dolu su bardağı havuç rendesi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 2 su bardağı un (eğer evinizde varsa yarısını kepekli un kullanın)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 silme çay kaşığı karbonat (1-2 damla limonla aktif edin)
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- yumurta ve şekeri mikserle 3-4 dk çırpın,yağı ekleyip tekrar çırpın
- kalan malzemeleri de sırasıyla ekleyip,spatulayla homojen bir şekilde karıştırın
- orta boy bir kek kalıbını yağlayın yada yağlı kağıt serin (ben kelepçeli kullandım)
- kek hamurunu içine boşaltıp,düzeltin
- 170 derecede yaklaşık 45 dk pişirin (fırına göre süre değişebilir,kürdan testi uygulayarak kontrol edin)
- pişen keki fırından alın ve ilk sıcaklığı geçince kalıptan çıkartın
- oda ısısına gelince dilimleyerek servis edin afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.