Selam,
buzluğa attığım taze yaban mersinlerini değerlendirmek adına yaptığım bu keki sizlerle de paylaşmak istedim,yumuşacık,lezzetli ve hafif bir kek oldu öneririm,sevgiler.
MALZEMELER
- 3 orta boy yumurta
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 limonun kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı taze yada dondurulmuş yaban mersini
- GLAZÜR İÇİN
- 1/2 kase pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- yumurta ve şekeri çırpın,yağı ,yoğurdu ekleyin tekrar çırpın
- vanilya,limon kabuğu,kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın
- son olarak yaban mersininin yarısını ekleyip, karıştırın
- baton yada yuvarlak kek kalıbını yağlayın,hazırladığınız kek hamurunu döküp düzeltin
- üstüne kalan yaban mersinini serpiştirin
- 160 derecede 40-45 dk pişirin (fırına göre süre değişebilir kürdan testi uygulayın,temiz çıkıyorsa pişmiştir fırından alın)
- kek oda ısısına geldiğinde kalıptan çıkarıp,servis tabağına alın
- üstü için pudra şekeri ve limon suyunu güzelce karıştırın,1-2 dk bekletin ve kekin üstüne dökün (glazür bir süre sonra kekin üstünde katılaşacak)
- keki dilimleyerek servis edin, afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.