YABAN MERSİNLİ GLAZÜRLÜ KEK


Selam,
buzluğa attığım taze yaban mersinlerini değerlendirmek adına yaptığım bu keki sizlerle de paylaşmak istedim,yumuşacık,lezzetli ve hafif bir kek oldu öneririm,sevgiler.

MALZEMELER
  • 3 orta boy yumurta
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 limonun kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı taze yada dondurulmuş yaban mersini
  •  GLAZÜR İÇİN
  • 1/2 kase pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
  1. yumurta ve şekeri çırpın,yağı ,yoğurdu ekleyin tekrar çırpın
  2. vanilya,limon kabuğu,kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın
  3. son olarak yaban mersininin yarısını ekleyip, karıştırın
  4. baton yada yuvarlak kek kalıbını yağlayın,hazırladığınız kek hamurunu döküp düzeltin
  5. üstüne kalan yaban mersinini serpiştirin
  6. 160 derecede 40-45 dk pişirin (fırına göre süre değişebilir kürdan testi uygulayın,temiz çıkıyorsa pişmiştir fırından alın)
  7. kek oda ısısına geldiğinde kalıptan çıkarıp,servis tabağına alın
  8. üstü için pudra şekeri ve limon suyunu güzelce karıştırın,1-2 dk bekletin ve kekin üstüne dökün (glazür bir süre sonra kekin üstünde katılaşacak)
  9. keki dilimleyerek servis edin, afiyet olsun

Yorumlar