PIRASALI PATATESLİ TOP BÖREK


Selam,
daha önce kıymalı olarak hazırladığım top böreği bu kez pırasa ve patatesli yaptım,ikisi de bence lezzetli oluyor ve hatta pırasalı, kıymalı birlikte süper oluyor 👌tercih sizin.

MALZEMELER
  • 4 yufka
  • 1,5 paket (300 ml) krema (yerine 1,5 su bardağı süt de kullanabilirsiniz)
  • 1 yumurta
  • 1 kilo patates
  • 4 sap pırasa
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • galeta unu
HAZIRLANIŞI
  1. öncelikle patatesi haşlayın ve ezin
  2. pırasaları temizleyip yıkayın ve ince ince doğrayın
  3. geniş bir tavaya sıvı yağı koyun,pırasayı yumuşayana kadar soteleyin,patatesi ilave edip bir kaç dakika kavurun ,tuzu ve biberi de ekleyip karıştırın,tavayı ocaktan alın soğuması için bekletin
  4. yufkaları üçgen  parçalar halinde kesip,hazırlayın (1 yufkayı 8 üçgen parçaya kesin)
  5. kremayı bir kaseye aktarın
  6. yufkaları ikişer ikişer üst üste dizin,her iki parçanın üstüne fırçayla yada kaşık yardımıyla krema sürün,geniş tarafına harçtan koyun ve muska böreği sarar gibi sağa sola çevirerek sarın,en son elinizle sıkıştırarak böreği yuvarlak olarak şekillendirin
  7. tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın
  8. kalan kremanın içine yumurtayı kırıp,çırpın 
  9. börekleri tek tek önce kremaya sonra galeta ununa batırıp,yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
  10. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
  11. sıcak olarak servis edin,afiyet olsun

Yorumlar