Selam,
kakao tadını yoğun bir şekilde hissedeciğiniz,leziz bir kek reçetesi.
Kakaolu kekleri seviyorsanız mutlaka deneyin👍yorumlarınızı beklerim,sevgiler.
MALZEMELER (200 ml bardak ile)
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı vanilya aroması (dr oetker)
- 125 gram eritilmiş,ılık tereyağ
- 1,5 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı koyu kakao
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 4 çorba kaşığı toz badem
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- KALIP İÇİN
- tereyağ
- kakao
HAZIRLANIŞI
- öncelikle kek kalıbını yağlayın ve kakao serpin,kalıbı sallayarak kakaoyu yayın ve fazlasını silkeleyin
- kek hamuru için yumurta,tereyağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın
- kalan malzemeleri de ekleyip homojen bir şekilde karıştırın
- hazırladığınız kalıba hamuru dökün
- 160 derecede yaklaşık 40 dk pişirin (fırına göre süre değişebilir,kürdan testi uygulayın temiz çıkıyorsa pişmiştir)
- pişen keki fırından alın ve 15 dk dinlendirin,daha sonra dikkatlice kalıbından çıkartıp,servis tabağına alın
- dilimleyerek servis edin,afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.