Selam,
iç pilavı çok sevsem de nedense yılbaşı ve bayramlar dışında yapmak aklıma gelmez,gerçi çam fıstığın fiyatına bakarsak sürekli yapılacak gibi de değil hani 👀☺
Yılbaşı haftasında pişirdiğim iç pilavı sizlerle paylaşayım istedim,pilava havuç da ilave ettim,tabi ki iç pilavda havuç olmaz ama ben bu kez ekledim,ciğeriyle,baharatları ve havucuyla nefis bir iç pilav yedik👌 aranızda denemeyen varsa not edin derim,sevgiler..
MALZEMELER
- 3 su bardağı baldo pirinç
- 2 su bardağı tavuk suyu+1,5 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 200 gram kadar tavuk ciğeri
- 1 küçük,kuru soğan
- 1 havuç rendesi (isteğe bağlı)
- yarım çay bardağı dolmalık fıstık
- yarım çay bardağı dolmalık üzüm(kuş üzümü)
- 1 er silme tatlı kaşığı tuz,yenibahar,tarçın,karabiber
HAZIRLANIŞI
- ciğeri 5 dk kaynatıp süzün ve küp küp doğrayın
- kuş üzümünü 10 dk sıcak suda bekletip,süzün
- pirinci yarım saat sıcak suda bekletin daha sonra suyu berrak akana kadar iyice yıkayın,süzdürün
- soğanı temizleyin ve küçük küçük doğrayın
- tencereye yağı koyup eritin,ciğeri,soğanı,havucu ve fıstığı ekleyip bir kaç tur çevirerek soteleyin
- pirinci ekleyin bir kaç tur daha çevirin
- baharatları ve üzümü ekleyin,karıştırın
- son olarak tavuk suyu ve suyu da ilave edip karıştırın
- tencerenin kapağını kapatın ,pilav kaynamaya başlayınca altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin
- pişen pilavın üstünü temiz bir mutfak bezi yada kağıt havluyla kapatın,bu şekilde 15 dk kadar dinlenmeye bırakın
- dinlenen pilavı dereotu ile süsleyerek servis edin,afiyetle
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.