İÇ PİLAV


Selam,
iç pilavı çok sevsem de nedense yılbaşı ve bayramlar dışında yapmak aklıma gelmez,gerçi çam fıstığın fiyatına bakarsak sürekli yapılacak gibi de değil hani 👀☺
Yılbaşı haftasında pişirdiğim iç pilavı sizlerle paylaşayım istedim,pilava havuç da ilave ettim,tabi ki iç pilavda havuç olmaz ama ben bu kez ekledim,ciğeriyle,baharatları ve havucuyla nefis bir iç pilav yedik👌 aranızda denemeyen varsa not edin derim,sevgiler..

MALZEMELER
  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 2 su bardağı tavuk suyu+1,5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 200 gram kadar tavuk ciğeri
  • 1 küçük,kuru soğan
  • 1 havuç rendesi (isteğe bağlı)
  • yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • yarım çay bardağı dolmalık üzüm(kuş üzümü)
  • 1 er silme tatlı kaşığı tuz,yenibahar,tarçın,karabiber

HAZIRLANIŞI
  1. ciğeri 5 dk kaynatıp süzün ve küp küp doğrayın
  2. kuş üzümünü 10 dk sıcak suda bekletip,süzün
  3. pirinci yarım saat sıcak suda bekletin daha sonra suyu berrak akana kadar iyice yıkayın,süzdürün
  4. soğanı temizleyin ve küçük küçük doğrayın 
  5. tencereye yağı koyup eritin,ciğeri,soğanı,havucu ve fıstığı ekleyip bir kaç tur çevirerek soteleyin
  6. pirinci ekleyin bir kaç tur daha çevirin
  7. baharatları ve üzümü ekleyin,karıştırın
  8. son olarak tavuk suyu ve suyu da ilave edip karıştırın
  9. tencerenin kapağını kapatın ,pilav kaynamaya başlayınca altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin
  10. pişen pilavın üstünü temiz bir mutfak bezi yada kağıt havluyla kapatın,bu şekilde 15 dk kadar dinlenmeye bırakın
  11. dinlenen pilavı dereotu ile süsleyerek servis edin,afiyetle

Yorumlar