ISPANAKLI YILBAŞI BÖREĞİ


Selam,
yılbaşı sofranıza eğlence katacak bir tarifte sıra😃
Buna benzer bir fotoğrafı pinterest'de görünce hoşuma gitmişti,gördüğüm fotoğraf arasına çikolatalı krema sürülerek tatlı olarak hazırlanmıştı,bende hem kahvaltı,hem de yemek sofrası için uygun olacağını düşünerek tuzlu versiyonunu hazırladım nasıl sizce beğendiniz mi? Yorumlarınızı beklerim,sevgiler.

MALZEMELER
  • 4 yaprak milföy hamuru (uzun yaprak,eğer kare milföy hamuru ise 8 kare yaprak)
  • yarım kilo temizlenmiş,yıkanmış ıspanak
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
  1. öncelikle ıspanağı sıvı yağla beraber tavaya alıp,kavurun,tuzu ve biberi ekleyin,karıştırın
  2. 2 uzun yada 4 kare milföy yaprağını yan yana koyup,merdaneyle hafif büyütün,daha sonra bir bıçakla üçgen şeklinde kesin,kenarlarını ayırın
  3. diğer 2 uzun yada 4 kare milföy yaprağını da aynı şekilde hazırlayın
  4. hazırladığınız üçgenin birini ,yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın,üstüne ıspanak koyup yayın,kaşar peynirinin yarısını serpiştirin,diğer üçgeni de üstüne kapatın kenarlarını hafif bastırın
  5. arası ıspanaklı üçgene ağaç şekli vermek için üst fotoğrafta gördüğünüz şekilde kenarlarına 1 cm aralıklı kesikler atın,kesikleri tek tek parmaklarınızla döndürün
  6. kenarlarından kalan parçalardan, kurabiye kalıbıyla yıldız şekli keserek ağacın tepesini oluşturun
  7. göbek kısmına da dilerseniz başka bir obje keserek ekleyin,ben kurabiye adam kalıbımla kestim
  8. ağacın üstüne yumurta sarısı sürün ve kalan kaşar peyniri ile süsleyin
  9. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin,sıcak olarak servis edin

Yorumlar