Bal kabağı mevsimiyse tatlı ,tuzlu her şekilde tüketmek lazım değil mi? ☺kabul ediyorum biraz kalorili ama şekerini azaltabilirsiniz ben öyle yaptım👍 yada şeker yerine bal kullanabilirsiniz,tercih sizin.
MALZEMELER
- 2 büyük dilim bal kabağı
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 kahve fincanı su
- 1,5 paket burçak bisküvi
- muhallebisi için
- 1 litre süt
- 2 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı mısır nişastası
- 7 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
- bal kabağı yıkayın,küp küp doğrayın ve tencereye alın
- üstüne suyu ve 3 kaşık şekeri ekleyin,karıştırın kabaklar yumuşayana kadar pişirin (dilerseniz püre yapın ben biraz taneli bıraktım)
- bisküvileri bir kaseye alın ve ufalayın
- muhallebi malzemelerini tencereye alın,çırpıcıyla karıştırın ve ateşe koyun,sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
- kup yada kaselerin tabanına bir kat bisküvi koyun,üstüne kabak tatlısı,muhallebi,bisküvi ve kabak tatlısı olarak sıralayın,en üstünü de kalan bisküvi ile süsleyin (bu ölçülerde ,benim kullandığım kuplarda 7 adet çıktı)
- hazırladığınız kupları buzdolabında soğutarak servis edin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.