Bugün sizleri tarçınlı misket kurabiyeyle selamlamak istedim,öyle güzel bir kurabiye reçetesi ki 15 gün kavanozda kalsa ilk günkü tazeliğini, ağızda dağılan kıvamını koruyor,deneyin derim sevgiler.
MALZEMELER
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 4-5 çay bardağı un (aldığı kadar, ben 4,5 bardak kullandım)
- bulamak için
- 1 su bardağı kadar pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
- yumurtayı yağları ve şekeri karıştırma kabına alın,bütünleşene kadar karıştırın
- vanilyayı ve kontrollü olarak unu ilave edin
- ele yapışmayan bir hamur elde edin
- hamuru ikiye bölün,iki parçayı da uzun rulo haline getirin ve ruloları birer cm kalınlığında dilimleyin
- daha sonra dilimlediğiniz parçaları misket şeklinde yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
- 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk,kurabiyeler renk alana kadar pişirin
- pişen kurabiyeleri tepside, oda sıcaklığında soğutun
- üstü için pudra şekeri ve tarçını karıştırın,soğuyan kurabiyeleri karışıma bulayın
- kavanoza doldurup saklayın çayla, kahveyle ikram edin afiyetle..
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.