TAHİNLİ FINDIKLI UN KURABİYESİ


Selam,
lezzetiyle damağınızı şenlendirecek bu kurabiyeyi mutlaka deneyin👌

MALZEMELER
  • 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
  • 3 çorba kaşığı tahin
  • aldığı kadar un (5 çorba kaşığı kullandım)

HAZIRLANIŞI
  1. tereyağı ve şekeri karıştırma kabına alın,karıştırın
  2. tahini,fındığı ekleyin,karıştırın
  3. yavaş yavaş un ekleyerek,ele yapışmayan bir hamur yoğurun
  4. hamuru iki parçaya bölün ve uzun rulo haline getirin
  5. ruloyu da iki parmak kalınlığında parçalara kesin
  6. yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri dizin
  7. üstlerine çatala hafif bastırın
  8. 170 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk ,hafif renk alana kadar pişirin 
  9. pişen kurabiyeleri tepside soğutun daha sonra servis edebilirsiniz

Yorumlar