Selam,
sonbaharın nimetlerinden biri de balkabağı,balkabağını hem tatlı hem tuzlu reçetelerde kullanmayı seviyorum:) daha önce pek çok kez yaptığım kek reçetesini de nihayet yazdım,kekin fotoğraflarda iki farklı renk olması iç mekan, dış mekan çekim farkından kaynaklı:) denemek isterseniz kaydedebilirsiniz,sevgiler.
MALZEMELER (200 ml bardak ile)
- 3 orta boy yumurta
- 1 su bardağı esmer toz şeker
- 1 su bardağı bal kabağı püresi (artan kabak tatlınızı da püre yaparak kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı beyaz un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat (1-2 damla limon suyuyla köpürtün)
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çorba kaşığı damla çikolata
HAZIRLANIŞI
- yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
- kabak püresini ve yağı ekleyip tekrar çırpın
- çikolata hariç kalan malzemeleri de ekleyip karıştırın
- yağlı kağıt serdiğiniz baton kek kalıbına hamuru döküp,yayın
- üstüne çikolatayı serpiştirin
- 160 derecede yaklaşık 45 dk pişirin (kürdan testi uygulayın,temiz çıkıyorsa pişmiştir)
- oda sıcaklığına gelince servis tabağına alın,dilimleyerek servis edin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.