BALKABAKLI KEK


Selam,
sonbaharın nimetlerinden biri de balkabağı,balkabağını hem tatlı hem tuzlu reçetelerde kullanmayı seviyorum:) daha önce pek çok kez yaptığım kek reçetesini de nihayet yazdım,kekin fotoğraflarda iki farklı renk olması iç mekan, dış mekan çekim farkından kaynaklı:) denemek isterseniz kaydedebilirsiniz,sevgiler.

MALZEMELER  (200 ml bardak ile)
  • 3 orta boy yumurta
  • 1 su bardağı esmer toz şeker
  • 1 su bardağı bal kabağı püresi (artan kabak tatlınızı da püre yaparak kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat (1-2 damla limon suyuyla köpürtün)
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı damla çikolata

HAZIRLANIŞI
  1. yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  2. kabak püresini ve yağı ekleyip tekrar çırpın
  3. çikolata hariç kalan malzemeleri de ekleyip karıştırın
  4. yağlı kağıt serdiğiniz baton kek kalıbına hamuru döküp,yayın
  5. üstüne çikolatayı serpiştirin 
  6. 160 derecede yaklaşık 45 dk pişirin (kürdan testi uygulayın,temiz çıkıyorsa pişmiştir)
  7. oda sıcaklığına gelince servis tabağına alın,dilimleyerek servis edin

Yorumlar