VİŞNE SOSLU SAKIZLI MUHALLEBİ

Selam,
sakızlı muhallebi seviyorsanız,birde vişne sosuyla denemenizi öneririm 👌

MALZEMELER
  • MUHALLEBİ İÇİ
  • 1 litre süt
  • 9 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 parça dövülmüş damla sakızı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • VİŞNE SOSU İÇİN
  • 2 su bardağı çekirdeksiz vişne
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası

HAZIRLANIŞI
  1. muhallebi için malzemeleri tencereye alın,tel çırpıcı ile karıştırın ve ocağı açın,sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
  2. pişen muhallebiyi 3-4 dk mikserle çırpın ve kaselere üstlerinde sos için boşluk bırakarak,paylaştırın
  3. sosu için vişne ve suyu tencereye alın,el blendırıyla püre haline getirin daha sonra şekeri ve nişastayı ekleyerek koyu kıvam alana kadar pişirin ve ocaktan alın
  4. vişne sosunu,muhallebilerin üstüne paylaştırın
  5. oda sıcaklığına gelince üstlerini streçleyerek buzdolabına alın,4-5 saat soğutup servis edebilirsiniz

Yorumlar