Selam,
sakızlı muhallebi seviyorsanız,birde vişne sosuyla denemenizi öneririm 👌
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
sakızlı muhallebi seviyorsanız,birde vişne sosuyla denemenizi öneririm 👌
MALZEMELER
- MUHALLEBİ İÇİ
- 1 litre süt
- 9 çorba kaşığı toz şeker
- 4 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 2 parça dövülmüş damla sakızı
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- VİŞNE SOSU İÇİN
- 2 su bardağı çekirdeksiz vişne
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası
HAZIRLANIŞI
- muhallebi için malzemeleri tencereye alın,tel çırpıcı ile karıştırın ve ocağı açın,sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
- pişen muhallebiyi 3-4 dk mikserle çırpın ve kaselere üstlerinde sos için boşluk bırakarak,paylaştırın
- sosu için vişne ve suyu tencereye alın,el blendırıyla püre haline getirin daha sonra şekeri ve nişastayı ekleyerek koyu kıvam alana kadar pişirin ve ocaktan alın
- vişne sosunu,muhallebilerin üstüne paylaştırın
- oda sıcaklığına gelince üstlerini streçleyerek buzdolabına alın,4-5 saat soğutup servis edebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.