Selam,
börek çeşitleri arasında kabaklı börek de sevdiğim bir lezzet deneyin derim,sevgiler..
MALZEMELER
- 4 yufka
- 100 gram erimiş tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 1 yumurta
- 1 kilo kabak
- 100 gram beyaz peynir
- 4-5 dal kıyılmış dereotu
HAZIRLANIŞI
- kabakları temizleyin ve rendeleyin,suyunu avucunuzla sıkarak kaba alın,peyniri de rendeleyip kabağa ekleyin,dereotunu da ilave edip karıştırın
- sosu için suyu,sütü yağları ve yumurtayı çırpıp,karıştırın
- yufkaların her birini ikiye kesin,bir parçayı enlemesine tezgaha serin
- üstüne sos sürün ve iç malzemeden koyup yayın,rulo şeklinde sarın ve etrafında döndürün (gül böreği şeklinde)
- tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayıp,ister tek börek şeklinde,isterseniz de ruloları birbirinin etrafına dolayarak bütün bir börek haline getirin
- kalan sosu böreğin üstüne dökün ve yarım saat sosu çekmesini bekleyin
- süre sonunda 180 derecede ısıtılmış fırına verin,güzelce kızarana kadar pişirin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.