KABAKLI PEYNİRLİ BÖREK


Selam,
börek çeşitleri arasında kabaklı börek de sevdiğim bir lezzet deneyin derim,sevgiler..

MALZEMELER
  • 4 yufka
  • 100 gram erimiş tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 kilo kabak
  • 100 gram beyaz peynir
  • 4-5 dal kıyılmış dereotu

HAZIRLANIŞI
  1. kabakları temizleyin ve rendeleyin,suyunu avucunuzla sıkarak kaba alın,peyniri de rendeleyip kabağa ekleyin,dereotunu da ilave edip karıştırın
  2. sosu için suyu,sütü yağları ve yumurtayı çırpıp,karıştırın
  3. yufkaların her birini ikiye kesin,bir parçayı enlemesine tezgaha serin
  4. üstüne sos sürün ve iç malzemeden koyup yayın,rulo şeklinde sarın ve etrafında döndürün (gül böreği şeklinde)
  5. tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayıp,ister tek börek şeklinde,isterseniz de ruloları birbirinin etrafına dolayarak bütün bir börek haline getirin
  6. kalan sosu böreğin üstüne dökün ve yarım saat sosu çekmesini bekleyin
  7. süre sonunda 180 derecede ısıtılmış fırına verin,güzelce kızarana kadar pişirin
NOT:böreğin üstüne çörek otu yada susam serpebilirsiniz

Yorumlar