Selam,
şimdi ham,yeşil incir zamanı, görünmesiyle kaybolması bir oluyor,o nedenle sizlerde yapmak isterseniz acele edin:)
Ben genelde inciri soyulmuş olarak yaparım,bu kez de kabuklu şekliyle denemek istedim,bu da güzel oldu yani tadında bir fark yok hangisini isterseniz yapabilirsiniz soyulmuş şekline de buradan göz atabilirsiniz,sevgiler.
MALZEMELER
- 100 adet ham yeşil incir (ufak boylarını tercih edin)
- 800 gram toz şeker
- 5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
- 1 paket vanilya
- 1 çubuk tarçın
- 4-5 parça limon tuzu (yarım bardak ılık suda eritin)
- incirleri yıkayın,sap kısımlarını kesin dip kısımlarını da hafifçe oyun ve suda bir kaç saat bekletin (yatmadan suya koyup sabah haşlayabilirsiniz)
- daha sonra incirlerin suyunu değiştirin ve yeni su ekleyip ocağa alın,10-12 dk haşlayın
- haşlanan incirleri süzerek soğuk su dolu bir kaba alın bu işlemi 1 kez,suyu değiştirerek tekrarlayın
- daha sonra incirleri tek tek elinizle nazikçe sıkın ve bir kaba aktarın (bu aşamada incirler büzüşüyor endişelenmeyin,şerbete atınca eski haline dönecek)
- şerbet için su ,şeker,limon ve tarçını tencereye alıp, kaynatın
- 10 dk kaynayan şerbetin içinden tarçını alın, incirleri ekleyin ve ateşi kısın
- ara sıra karıştırarak reçeli 50-55 dk pişirin
- süre sonunda limon tuzunu ve vanilyayı ekleyin 2-3 dk pişirip ocağı kapatın
- reçeli temiz,kuru kavanozlara boşaltıp,kapağını kapatın
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.