HAM İNCİR REÇELİ (KABUKLU)


Selam,
şimdi ham,yeşil incir zamanı, görünmesiyle kaybolması bir oluyor,o nedenle sizlerde yapmak isterseniz acele edin:)
Ben genelde inciri soyulmuş olarak yaparım,bu kez de kabuklu şekliyle denemek istedim,bu da güzel oldu yani tadında bir fark yok hangisini isterseniz yapabilirsiniz soyulmuş şekline de buradan göz atabilirsiniz,sevgiler.

MALZEMELER
  • 100 adet ham yeşil incir (ufak boylarını tercih edin)
  • 800 gram toz şeker
  • 5 su bardağı su 
  • 1-2 damla limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çubuk tarçın
  • 4-5 parça limon tuzu (yarım bardak ılık suda eritin)
HAZIRLANIŞI
  1. incirleri yıkayın,sap kısımlarını kesin dip kısımlarını da hafifçe oyun ve suda bir kaç saat bekletin (yatmadan suya koyup sabah haşlayabilirsiniz)
  2. daha sonra incirlerin suyunu değiştirin ve yeni su ekleyip ocağa alın,10-12 dk haşlayın
  3. haşlanan incirleri süzerek soğuk su dolu bir kaba alın bu işlemi 1 kez,suyu değiştirerek  tekrarlayın
  4. daha sonra incirleri tek tek elinizle nazikçe sıkın ve bir kaba aktarın (bu aşamada incirler büzüşüyor endişelenmeyin,şerbete atınca eski haline dönecek)

  1. şerbet için su ,şeker,limon ve tarçını tencereye alıp, kaynatın
  2. 10 dk kaynayan şerbetin içinden tarçını alın, incirleri ekleyin ve ateşi kısın
  3. ara sıra karıştırarak reçeli 50-55 dk pişirin
  4. süre sonunda limon tuzunu ve vanilyayı ekleyin 2-3 dk pişirip ocağı kapatın
  5. reçeli temiz,kuru kavanozlara boşaltıp,kapağını kapatın

Yorumlar