GÜL REÇELİ / GÜL MAYASI


Selam,
şimdilerde gül reçeli yapmanın tam zamanı,ben de reçellik güller tükenmeden tarifi paylaşmak istedim.
Gül aromasını çok sevmesem de reçelinin yeri ayrı:) gül suyu eklenen tarifleri yada gül kokan her hangi bir yiyeceği gerçekten sevmem ama nedense reçelini seviyorum,enteresan değil mi?
Gül reçeli, belki de çocukluğumdan gelen bir tat olduğu için seviyor olabilirim:) neyse denemediyseniz güller tükenmeden deneyin derim sevgiler.

MAYA İÇİN MALZEMELER
  • 250 gram reçellik gül
  • 250 gram toz şeker
  • 2-3 tane limon tuzu
  1. güllerin uç kısımlarından tutarak sapını beyaz kısımlarını da içine alarak makasla kesin
  2. su dolu bir kapta yarım saat bekletin,daha sonra güzelce yıkayın ve süzgece alın
  3. süzgeçte bir süre kuruduktan sonra kağıt peçeteyle de suyunu alın ve geniş bir kaseye aktarın
  4. üstüne şekeri  ekleyin,elinizle şeker eriyene dek güzelce ovun
  5. kasenin üstünü kapatarak buzdolabına alın ve bir gece bekletin
  6. ertesi gün limon tuzunu ekleyip tekrar elinizle güzelce karıştırın ,daha sonra kullanmak için  temiz bir kavanoza koyun kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabında muhafaza edin

REÇEL İÇİN MALZEMELER
  • 4 su bardağı temiz içme suyu (1 litre)
  • 750 gram toz şeker
  • 250 gramlık gül mayası
  • yarım limon suyu
  1. su ve şekeri tencereye alın,orta ateşte şerbet kıvamına gelene dek kaynatın
  2. gül mayasını ekleyin,karıştırın ve ocağı kısın
  3. gül yaprakları yumuşayıp,şeffaflaşana kadar pişirin (yaklaşık 50 dk)
  4. limonu ekleyin 5 dk daha pişirip ocağı kapatın
  5. reçeli temiz kavanoza doldurun,kapağını sıkıca kapatıp,ters çevirin bu şekilde soğumaya bırakın
NOT: GÜL MİKTARINA GÖRE ÖLÇÜLERLE OYNAYABİLİRSİNİZ

Yorumlar