İZMİR BOMBASI


Son dönemin favori reçetelerinden biri de İzmir bombası :) bu kurabiyeye yoğurt ,süt koyan kadar ikisini de eklemeden yapanlar var ,tereyağ yada sıvı yağla yapanlar var yani orijinal reçetesi hangisidir bilemiyorum ben kendi yaptığım şekliyle aktarıyorum , bol çikolatalı bu lezzeti denemenizi öneririm ,kahve yada çay yanına çok yakışıyor👌

MALZEMELER
  • HAMURU İÇİN
  • 1  küçük yumurta
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı süt
  • yarım su bardağı ılık su
  • 2-2,5 su bardağı un
  • İÇİNE
  • 1 kavanoz sürme çikolata (önceden buzdolabında soğutun,katılaşsın)
  • AÇMAK İÇİN
  • nişasta
HAZIRLANIŞI
  1. hamuru için yumurtayı ve sıvı malzemeleri karıştırma kabına alın ve karıştırın
  2. unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin, (2 bardak un yeterli geliyor ama gerekirse yarım bardak daha ekleyin) hamurun üstünü kapatarak yarım saat oda ısısında dinlendirin
  3. dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın
  4. her parçayı nişasta yardımıyla incecik açın ve ortasına bir tatlı kaşığı kadar çikolata kreması koyup bohça şeklinde uçlarını birleştirin ve hamurun ucundaki fazla kısmını kopartarak yuvarlayın
  5. hepsini aynı şekilde hazırlayıp,yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin
  6. 200 derecede ısıtılmış fırında 6-8 dk arası pişirin (8 dakikayı geçmeyin)
  7. süre sonundan fırından alın (hamur ince olduğu için çabuk pişiyor,fazla tutarsanız içindeki çikolata akışkan kalmaz,katılaşır) afiyetle..

Yorumlar