Selam,
hafif ,lezzetli bir kek reçetesi,elmanın verdiği nemli doku ise, bu keki yemeğe doyulmaz kılıyor👍
MALZEMELER (200 ml bardak ile)
- 3 yumurta
- 3/4 su bardağı pekmez
- 1 çay bardağı yoğurt yada süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet temizlenmiş, küp doğranmış elma
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
- 2 su bardağı un
- yumurtaları köpük köpük olana dek çırpın,pekmezi,yağı ve sütü/yoğurdu ekleyip tekrar çırpın
- kuru malzemeleri ilave edin karıştırın
- son olarak elmaları ekleyip karıştırın
- hazırladığınız hamuru yağlı kağıt serdiğiniz,baton kek kalıbına dökün
- 160 derecede yaklaşık 40-45 dk pişirin (fırına göre süre değişir kürdan testi uygulayın,temiz çıkıyorsa pişmiştir)
- pişen keki fırından alın,ilk sıcaklığı geçince servis tabağına alın
- dilimleyerek servis edin,afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.