ELMALI PEKMEZLİ KEK


Selam,
hafif ,lezzetli bir kek reçetesi,elmanın verdiği nemli doku ise, bu keki yemeğe doyulmaz kılıyor👍

MALZEMELER (200 ml bardak ile)
  • 3 yumurta
  • 3/4 su bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı yoğurt yada süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet temizlenmiş, küp doğranmış elma
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı
  • 2 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
  1. yumurtaları köpük köpük olana dek çırpın,pekmezi,yağı ve sütü/yoğurdu ekleyip tekrar çırpın
  2. kuru malzemeleri ilave edin karıştırın
  3. son olarak elmaları ekleyip karıştırın
  4. hazırladığınız hamuru yağlı kağıt serdiğiniz,baton kek kalıbına dökün
  5. 160 derecede yaklaşık 40-45 dk pişirin (fırına göre süre değişir kürdan testi uygulayın,temiz çıkıyorsa pişmiştir)
  6. pişen keki fırından alın,ilk sıcaklığı geçince servis tabağına alın
  7. dilimleyerek servis edin,afiyet olsun

Yorumlar