Selam,
sandal böreği porsiyonluk börek yapmak isteyenler için güzel bir seçenek,iç harcını çeşitlendirebilirsiniz kıymalı,patatesli yapabilirsiniz tercih sizin,sevgiler.
MALZEMELER
AFİYET OLSUN
sandal böreği porsiyonluk börek yapmak isteyenler için güzel bir seçenek,iç harcını çeşitlendirebilirsiniz kıymalı,patatesli yapabilirsiniz tercih sizin,sevgiler.
MALZEMELER
- 4 yufka
- 1 kilo ıspanak
- 1 su bardağı taze kaşar rendesi
- 1 küçük,kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 yumurta sarısı
- çörek otu,susam
- ıspanakları temizleyip,doğrayın yemeklik doğranmış soğan ve sıvı yağ ile geniş bir tavaya alın ,tuzu ve biberi de ilave ederek kavurun ve soğumaya bırakın
- peynirin yarısını ıspanağa ekleyip karıştırın
- sos malzemelerini de ufak bir kasede karıştırın
- yufkanın birini serin,üstüne fırçayla sos sürün ve ikinci yufkayı üstüne kapatın,tekrar sos sürün
- 2 kat sosladığınız yufkaları 8 eşit parçaya kesin
- diğer 2 yufkanın da arasına sos sürüp kesin
- her bir parçayı videodaki gibi hazırlayın,tepsiye dizin
- içlerine harç doldurun,üstlerine kalan peyniri paylaştırın
- son olarak kenarlarına yumurta sarısı sürün ,susam,çörek otu serpin ve 180 derecede kızarana dek pişirin
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.