ÜZÜMLÜ TEPSİ KEKİ


Selam,
üzümlü tepsi keki hepimizin bildiği anne keki tarzında,ben üzüm olduğu için şekeri yarıya düşürdüm,eğer tatlı seviyorsanız tam ölçü yani 1 bardak kullanın.
Lezzetli bu keki arada bir hatırlamak gerek,öneririm sevgiler..


MALZEMELER 200 ml bardak ile
  • 3 orta boy yumurta
  • 1/2 su bardağı esmer toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3/4 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı kuru üzüm (15 dk suda bekletip süzün)
  • 2 su bardağı un (ben tam buğday unu ve beyaz unu yarı yarıya kullandım)
  • üstüne serpmek için ceviz kırığı ve damla çikolata 
HAZIRLANIŞI
  1. yumurta ve şekeri mikserle çırpın
  2. yağı ve yoğurdu da ekleyip tekrar çırpın
  3. vanilya,kabartma tozu,unu ve üzümü ekleyip karıştırın (hamur koyu kıvamda olacak)
  4. kek hamurunu,yağladığınız orta boy bir tepsiye boşaltın
  5. üstüne ceviz kırığı ve damla çikolata serpin
  6. 160 derecede yaklaşık 40 dk kızarana kadar pişirin

Yorumlar