Selam,
üzümlü tepsi keki hepimizin bildiği anne keki tarzında,ben üzüm olduğu için şekeri yarıya düşürdüm,eğer tatlı seviyorsanız tam ölçü yani 1 bardak kullanın.
Lezzetli bu keki arada bir hatırlamak gerek,öneririm sevgiler..
MALZEMELER 200 ml bardak ile
- 3 orta boy yumurta
- 1/2 su bardağı esmer toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3/4 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kuru üzüm (15 dk suda bekletip süzün)
- 2 su bardağı un (ben tam buğday unu ve beyaz unu yarı yarıya kullandım)
- üstüne serpmek için ceviz kırığı ve damla çikolata
- yumurta ve şekeri mikserle çırpın
- yağı ve yoğurdu da ekleyip tekrar çırpın
- vanilya,kabartma tozu,unu ve üzümü ekleyip karıştırın (hamur koyu kıvamda olacak)
- kek hamurunu,yağladığınız orta boy bir tepsiye boşaltın
- üstüne ceviz kırığı ve damla çikolata serpin
- 160 derecede yaklaşık 40 dk kızarana kadar pişirin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.