Selam,
çocukluğumuzda pastanelerin önünden geçerken gözümüze çarpan Alman pastaları vardı,özellikle porsiyonluk olanları:) şu aralar çok görmesek de unutulmaz tatlar arasındadır.
Ben pratik yapımıyla bu pastayı da sevdim,sadece ben değil tadanlar da çok beğendiler,bildiğiniz gibi Alman pastası mayalı hamurdan yapılıyor,ama ben mayasız pandispanya/kek gibi yaptım hem daha pratik hem de puf puf hafif oldu,öneririm.
KEKİ İÇİN MALZEMELER
- 2 büyük boy yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- yarım limon kabuğu rendesi
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 2 küçük yada 1 büyük boy muz
HAZIRLANIŞI
- kek için yumurta ve şekeri mikserle beyazlaşana kadar çırpın
- yağı,limon kabuğunu ve sütü ekleyip tekrar çırpın
- kuru malzemeleri eleyerek ilave edin,karıştırın
- 22 santim çapında yuvarlak kek kalıbına yağlı kağıt kaplayın,kek hamurunu içine boşaltın ve 160 derecede yaklaşık 30 dk pişirin (kürdan testi uygulayın,temiz çıkıyorsa pişmiştir)
- pişen keki fırından alın soğutun
- kreması için muz hariç malzemeleri tencereye alın,karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
- pişen kremanın içine muzu doğrayın ,karıştırın
- soğuyan keki iki parçaya kesin,arasına kremayı döküp yayın ve kekin diğer parçasını üstüne kapatın
- en üste de pudra şekeri serpin,Alman pastası hazır afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.