KIRMIZI KADİFE PASTA


Selam,
geçtiğimiz sevgililer günü haftasında arkadaşlarımı ağırladım,günün anlamına uygun olması için de kırmızı kadife pasta yapmayı tercih ettim:) siz de denemek isterseniz not edebilirsiniz,kim bilir belki bir gün yapmak istersiniz.
Bu pasta için pek çok yabancı kaynaktan araştırma yaptım,genelde hepsinin yapımı aynı şekildeydi ve ağırlıklı olarak tereyağlı krema tercih ediliyordu,bana fazla ağır geldiği için aşağıda yazdığım ikinci kremayı yaptım,dilerseniz pastacı kreması da kullanılabilir bence tercih sizin.
Şekline gelince onu da zevkinize göre tercih edebilirsiniz,kalp kalıp kullanabilirsiniz yada rulo pasta şeklinde yapabilirsiniz,lezzetine gelince gerçekten güzel oldu 👌tadanlardan tam not aldı:)
Tarif biraz aşamalı olsa da zor değil,gözünüzü korkutmasın bu tarifte buttermilk kullanılıyor,bizde olmadığı için onun yerine süte limon ekleyerek buttermilk elde ediyoruz,bu bilgiyi de verdiksen sonra geçelim tarife:) sevgiyle kalın..

KEKİ İÇİN (250 ml bardak ile)
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 büyük yumurta
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • bir fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı+ 2 çorba kaşığı un 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı, toz gıda boyası
KREMASI İÇİN (2 ayrı krema tarifi yazıyorum orjinalde genellikle birinci tarif yapılıyor,ben ikinci tarifi uyguladım)

1-
  • 3 kutu taze peynir
  • 220 gram tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
2-
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 1 kutu suyu süzülmüş labne peyniri (200 gram
  • 1 paket toz kremşanti
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
  1. önce kremayı hazırlayıp buzdolabına kaldırın
  2. 1. krema için oda ısısındaki tereyağı mikserle çırpın,peyniri ve şekeri de ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın
  3. 2. krema için .krema ve pudra şekerini mikserle katılaşana kadar çırpın,toz kremşanti ve labneyi ekleyip tekrar çırpın
  4. kek için öncelikle sütün içine limon suyunu ekleyip karıştırın ve 20 dk kadar kenarda bekletin
  5. unu,kakaoyu,kabartma tozunu ve vanilini bir kaseye eleyin kenara alın
  6. tereyağ ve şekeri mikserle çırpın,yumurtaları ekleyin tekrar çırpın
  7. sütün içine gıda boyasını ekleyin ve yumurta karışımına döküp,çırpın
  8. elediğiniz kuru malzemeleri ilave edin düşük hızda mikserle çırpıp,karıştırın
  9. son olarak karbonatı sirkeyle köpürtün ve hamura ekleyip,karıştırın
  10. 22 cm çapında kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin, hamuru içine dökün
  11. 160 derecede yaklaşık 50 dk pişirin (kürdan testi yapın,temiz çıkıyorsa pişmiştir)
  12. pişen keki soğutun ve dikkatlice kalıptan çıkartın
  13. kekin üst kabaran kısmını hafif tıraşlayarak düzeltin,tıraşladığınız parçaları da ufalayın süslemede kullanmak için ayırın
  14. keki ortadan ikiye kesin (bunun için geniş bir bıçak yada ip kullanabilirsiniz)
  15. alt parçayı servis tabağına alın,üstüne kremanın yarısını döküp düzeltin
  16. diğer parçayı da kremanın üstüne kapatın
  17. kalan kremayla kekin üstünü ve yanlarını kaplayın
  18. ufaladığınız parçalarla da pastayı süsleyin
  19. 5-6 saat buzdolabında dinlendirin,daha sonra dilimleyerek servis edin

Yorumlar