Selam,
bugün sizlere hem pratik hem hafif hem de lezzetli bir tatlı tarifi vereceğim,umarım dener beğenirsiniz yorumlarınızı beklerim sevgiler..
BEYAZ KISMI İÇİN MALZEMELER
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 6 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 2 çay bardağı mandalina suyu
- 4 çay bardağı portakal suyu
- Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
- beyaz kısım için malzemeleri tencereye alın, karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
- daha sonra bombeli ,çukur bir kalıbı ıslatın ve beyaz muhallebiyi içine dökün
- sarı kısım için malzemeleri de ayrı bir tencerede,karıştırarak pişirin ve beyaz muhallebinin ortasına dökün tatlıyı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin
- soğuyan tatlının üstünü streçle kapatıp,buzdolabına alın
- 1 gece buzdolabında bekleyen tatlıyı dikkatlice servis tabağına ters çevirin
- üstüne Hindistan cevizi serpin ve dilimleyerek servis edin,afiyet olsun
NOT: kullandığım çay bardağı büyük olan Ajda bardaklardan
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.