DEVE KUŞU YUMURTASI


Selam,
bugün sizlere hem pratik hem hafif hem de lezzetli bir tatlı tarifi vereceğim,umarım dener beğenirsiniz yorumlarınızı beklerim sevgiler..

BEYAZ KISMI İÇİN MALZEMELER
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 6 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
SARI KISMI İÇİN MALZEMELER
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 2 çay bardağı mandalina suyu
  • 4 çay bardağı portakal suyu
SERVİS İÇİN
  • Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI
  1. beyaz kısım için malzemeleri tencereye alın, karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
  2. daha sonra bombeli ,çukur bir kalıbı ıslatın ve beyaz muhallebiyi içine dökün
  3. sarı kısım için malzemeleri de ayrı bir tencerede,karıştırarak pişirin ve beyaz muhallebinin ortasına dökün tatlıyı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin
  4. soğuyan tatlının üstünü streçle kapatıp,buzdolabına alın
  5. 1 gece buzdolabında bekleyen tatlıyı dikkatlice servis tabağına ters çevirin
  6. üstüne Hindistan cevizi serpin ve dilimleyerek servis edin,afiyet olsun
NOT: kullandığım çay bardağı büyük olan Ajda bardaklardan

Yorumlar