Selam,
pratik tatlı yapmak isteyenler için,lezzetli ve hafif bir muhallebi reçetesi,not alın derim:)
MALZEMELER
TABANI İÇİN
- 1 paket pötibör bisküvi
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 4 su bardağı süt
- 2 tepeleme çorba kaşığı un
- 2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
- 6 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı nar tanesi
- 1 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- tabanı için bisküviyi toz haline getirin,yağı eritin ve karıştırın daha sonra kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin,karışımı tabana dökün ve bastırarak düzeltin,buzdolabında beklemeye alın
- muhallebi malzemelerini tencereye alın,çırpıcıyla karıştıra karıştıra,koyulaşana kadar pişirin
- kalıbı buzdolabından alın ve muhallebiyi,bisküvi tabanının üstüne dökün,oda sıcaklığına gelince tekrar buzdolabına kaldırın
- üstü için malzemeleri ufak bir tencereye alıp karıştırarak pelte kıvamına gelene kadar pişirin ve tatlıyı buzdolabından alıp üstüne yayın
- üst kısım da oda sıcaklığına gelince tatlıyı folyo yada strece sararak 1 gece buzdolabında bekletin
- servis etmeden önce servis tabağına alın ve dilimleyip servis edin
- artan tatlıyı tekrar buzdolabında saklayın,afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.