TİRAMİSU KEK


Hafif, lezzetli ve tiramisu tadında ,yiyen herkesin ikinci dilimi isteyeceği nefis bir kek reçetesi👌deneyin derim sevgiler..

KEKİ İÇİN (200 ml bardak ile)
  • 2 orta boy yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
KEKİ ISLATMAK İÇİN
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı granül kahve
MUHALLEBİSİ İÇİN
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram labne 
ÜSTÜNE
  • kakao

HAZIRLANIŞI
  1. kek için yumurta ve şekeri mikserle çırpın,kalan malzemeleri de ekleyip homojen bir şekilde karıştırın
  2. kelepçeli yada her hangi orta boy bir kek kalıbını yağlayın,kek hamurunu boşaltın ve düzeltin
  3. 160 derecede yaklaşık 35 dk pişirin (fırına göre süre değişebilir kürdan batırıp kontrol edin ,temiz çıkıyorsa pişmiştir)
  4. pişen keki fırından alın ve oda sıcaklığına gelene dek bekletin,daha sonra kalıbından çıkararak servis tabağına alın (kekin ortası çok kabarırsa biraz üstünden tıraşlayarak kekinizi düzleştirin ben öyle yaptım)
  5. sıcak suyun içine kahveyi ekleyip eritin ve keki bu karışımla ıslatın 
  6. labne hariç muhallebi malzemelerini bir tencereye alın ve karıştırarak ,koyulaşana kadar pişirin
  7. muhallebi biraz ılıyınca labneyi ekleyip,çırpıcıyla bütünleşene kadar karıştırın ve kekin üstüne yayın
  8. son olarak kakao serperek tamamlayın
  9. dilerseniz hemen servis edebilirsiniz,ama ben biraz bekletip soğutmaktan yanayım,kapaklı bir kek kabına koyup buzdolabında bir kaç saat bekleterek servis ediyorum tercih sizin,afiyet olsun..

Yorumlar