Selam,
yılbaşı sofrası için yaptığım ve ınstagram da paylaştığım bu tatlımı buraya da ekliyorum belki denemek istersiniz.
Son derece kolay ama çok beğenilen parfeyi mevsime göre dilediğiniz meyvelerle yapabilirsiniz,ben narı çok yakıştırdım tercih sizin.
MALZEMELER
- 1 kutu labne (200 gr)
- 1 kutu krema (200 ml)
- 1 paket pötibör bisküvi
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nar tanesi
- 1/2 çay bardağı fındık kırığı
- pudra şekeri ve kremayı mikserle ,krema katılaşana kadar çırpın
- labneyi ekleyin tekrar çırpın
- bisküvileri kırarak ilave edin
- narı ve fındık kırığını da ekleyip,tümünü homojen bir şekilde karıştırın
- baton bir kalıba streç serin,hazırladığınız parfeyi içine döküp bastırarak düzeltin
- kenarını ve üstünü de streçle kapatıp buzluğa atın ve bir gece bekletin
- servis etmeden 15-20 dk önce kalıbından ters çevirerek çıkartın, dilimleyerek servis edin
- dilerseniz çikolata sos ile servis edebilirsiniz,afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.