Selam,
uzun zamandır denemek istediğim karnabahar kısırını son olarak Ardanın mutfağın'da izleyince yapmaya karar verdim:) şimdiye kadar pek çok yemek sitesinin paylaştığı diyet kısır diyebileceğimiz bir tarif,bana göre gerçek kısırın yerini tutmasa da lezzetli yapıldığında ve diyetteyseniz seversiniz:) ben evde olan malzemelerle yaptım,siz içine bol yeşillik ekleyebilirsiniz afiyetle..
MALZEMELER
- 1 küçük boy karnabahar
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 adet yeşil köy biberi (ben kavururken kattım,çiğ olarak kullanabilirsiniz)
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 avuç kırık ceviz
- damak tadınıza göre tuz,kimyon,kırmızı toz biber
- SOSU İÇİN
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1 çorba kaşığı zeytinyağ
- yarım limon suyu
- karnabaharı çiçeklere ayırıp yıkayın ve robotta çekin
- yemeklik doğradığınız soğanı ,doğranmış biberi ve yağı tavaya alıp kavurun,salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar çevirin
- karnabaharı da ekleyip,kavurun
- kavrulan malzemeleri geniş bir kaseye alın
- sarımsağı,cevizi ve katmak istediğiniz doğranmış yeşillikleri ekleyip güzelce karıştırın,ayrı bir kapta sosunu çırpın kısıra ekleyin tekrar karıştırın ve servis tabağına alın
- üstünü cevizle süsleyip servis edebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.