Selam,
bildiğim kadarıyla bu yemek eski dönemlerde papazların perhiz yemeğiymiş,aslı balıkla yapılırmış, günümüzde genellikle etle yapılıyor bende neden hindiyle olmasın dedim:) biz beğendik denemek isterseniz not edebilirsiniz sevgiler..
MALZEMELER
- 750 gram kuşbaşı hindi eti
- 500 gram arpacık soğan
- 6-7 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 300 gram mantar
- 4-5 çorba kaşığı kırmızı şarap yada sirke (sirke kullandım)
- 1/2 limon suyu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
- soğan ,sarımsak ve mantarları temizleyin
- mantarları dörde bölün
- tencereye yağı koyup ısıtın,hindi etini ekleyip rengi dönene kadar çevirin
- soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin
- mantarları ekleyin 2-3 tur çevirin
- baharatları ilave edin karıştırın
- son olarak suyu,şarap yada sirkeyi ilave edin ve etler yumuşayana kadar pişirin
- ocaktan aldıktan sonra maydanoz serpin,afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.