PAPAZ YAHNİSİ (HİNDİLİ)


Selam,
bildiğim kadarıyla bu yemek eski dönemlerde papazların perhiz yemeğiymiş,aslı balıkla yapılırmış, günümüzde genellikle etle yapılıyor bende neden hindiyle olmasın dedim:) biz beğendik denemek isterseniz not edebilirsiniz sevgiler..


MALZEMELER
  • 750 gram kuşbaşı hindi eti
  • 500 gram arpacık soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 300 gram mantar
  • 4-5 çorba kaşığı kırmızı şarap yada sirke (sirke kullandım)
  • 1/2 limon suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
  1. soğan ,sarımsak ve mantarları temizleyin
  2. mantarları dörde bölün
  3. tencereye yağı koyup ısıtın,hindi etini ekleyip rengi dönene kadar çevirin
  4. soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin
  5. mantarları ekleyin 2-3 tur çevirin
  6. baharatları ilave edin karıştırın
  7. son olarak suyu,şarap yada sirkeyi ilave edin ve etler yumuşayana kadar pişirin
  8. ocaktan aldıktan sonra maydanoz serpin,afiyet olsun

Yorumlar