MEDOVİK PASTA


Selam,
karşınızda,uzun zamandır denemek istediğim meşhur Rus pastası Medovik👀👌 ,yapımı biraz oyalayıcı olsa da denemeye değer,pasta,bisküvi katları ve kremadan oluşuyor orijinal kremasında ekşi krema kullanılıyor ben onun yerine süzme yoğurt kullandım yada dilerseniz süt reçeliyle de olur tercih sizin,denemek isterseniz buyurun tarife↓

HAMURU İÇİN MALZEMELER (200 ml bardak ile)
  • 100 gram tereyağ
  • 3 adet ufak boy yumurta
  • 4 çorba kaşığı bal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 /2 paket kabartma tozu
  • 4-4,5 su bardağı un 
KREMASI İÇİN
  • 2 kutu krema (400 ml)
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı bal
ÜSTÜ İÇİN
  • 1 çay bardağı ceviz

HAZIRLANIŞI
  1. hamuru için tereyağ,şeker ve balı uygun bir kaba alın , karıştırarak benmari usulü eritin
  2. ilk sıcaklığı geçince yumurtaları tek tek ekleyip karıştırın
  3. vanilyayı,kabartma tozunu ve azar azar unu ekleyip ,pürüzsüz bir hamur yoğurun,hamur hafif ele yapışan bir kıvamda oluyor
  4. hamuru unlanmış tezgaha alın,6 yada 7 eşit parçaya keserek bezeler hazırlayın ve bir tabağa alın,üstünü streçleyip kenarda bekletin
  5. hamur dinlenirken kremasını hazırlayın,bunun için kremayı karıştırma kabına alın,içine pudra şekeri ekleyip katılaşana kadar mikserle çırpın,yoğurdu ekleyin tekrar çırpın,kremayı buzdolabında beklemeye alın
  6. fırını 180 derecede ısıtın
  7. dinlenen hamurları,teker teker yağlı kağıt üstünde,merdaneyle olabildiğince ince açın,22 cm çapında bir kapak yada kalıpla kesin,üstüne çatalla delikler açın ki kabarmasın ve altındaki kağıtla beraber tepsiye aktararak fırına verin (kestiğiniz hamurun kenarlarını da birlikte pişirin,sonra pastayı kaplamada kullanacağız)
  8. her birini ayrı ayrı 3-4 dk pişirip fırından alın (süreye dikkat edin yanmasın)
  9. sıra geldi birleştirmeye bunun için düz bir servis tabağının ortasına  kremadan sürün
  10. bir kat bisküvi,bir kat krema olacak şekilde üst üste dizerek pastayı oluşturun
  11. kalan kremayla pastanın her tarafını sıvayın
  12. bisküvi tabanlarından ayırdığınız kenar parçaları ve cevizi rondodan geçirerek ufalayın,pastanın üstünü ve yanlarını kaplayın
  13. pastanız hazır buzdolabında 24 saat bekletin (ben üstüne bombeli bir kapak kapattım ve streçle sardım ki bisküviler kurumasın daha güzel yumuşasın)
  14. süre sonunda pastayı dilimleyerek servis edebilirsiniz,afiyet olsun..
NOT: DAHA GENİŞ BOYUTLARDA PASTA YAPMAK İSTERSENİZ ,MALZEMELERİ İKİ KATINA ÇIKARABİLİRSİNİZ

Yorumlar