KARAMELLİ KEDİDİLLİ PUDİNG


Selam,
pratik ve lezzetli bir tatlı ,hele bir de karamel tadından hoşlanıyorsanız tam size göre👌

MALZEMELER
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 litre süt
  • 4 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 paket kedidili bisküvi +2-3 kaşık süt
HAZIRLANIŞI
  1. sütü,nişastayı ve yumurta sarısını bir kaseye alın ve tel çırpıcı ile karıştırın,kenarda bekletin
  2. şekeri kalın tabanlı bir tencereye koyun ve kısık ateşte erimeye bırakın
  3. eriyip karamel haline gelen şekerin üstüne kremayı ekleyin ve hızlıca karıştırarak,katılaşan şekeri eritin
  4. hazırladığınız sütlü karışımı da karamele ekleyin,sürekli karıştırarak pişirin
  5. göz göz olup,koyu kıvam alan pudingi ocaktan alın ve yarısını başka bir kaba aktarın,kalan yarısına da çikolatayı ekleyip eritin
  6. baton bir kalıbı suyla ıslatıp suyunu dökün(kalıba yapışmasın diye),dibine bir sıra kedidili dizin,ve 2-3 kaşık sütle ıslatın,karamelli pudingi üstüne yayın
  7. tekrar bisküvi dizin bu kez ıslatmanıza gerek yok pudingin çikolatalı kısmını döküp,yayın
  8. en üste ceviz ,Hindistan cevizi yada fıstık serpin 
  9. oda ısısına gelene dek bekletin daha sonra üstünü streçle kapatıp buzdolabında soğutun (1 gece beklerse daha güzel olur)
  10. dilimleyerek servis edin afiyet olsun
NOT: baton kalıp yerine borcam türü bir kap yada silikon bir kek kalıbı da kullanabilirsiniz.
Ayrıca pudingi porsiyonluk kaplarda da hazırlayabilirsiniz

Yorumlar