Selam,
el açması börek seviyorsanız bu reçeteyi deneyin derim,bende tarifi ınstagram @tijenaktay hanımın sayfasında görünce denemeye karar verdim,her ne kadar çi börek tarzı börekler çok yapsam da bu tarzda böreği ilk kez denedim,biz beğendik:)siz de denemek isterseniz işte tarifi ↓
MALZEMELER (ben 200 ml bardak kullandım)
- 3 su bardağı un
- 1-1,5 su bardağı oda ısısında su
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 400 gram ufalanmış beyaz peynir,maydanoz (bir kasede karıştırın)
- 1 yumurta sarısı,susam
HAZIRLANIŞI
- hamuru için kaba unu sıvıyağı,sirkeyi,tuzu ve 1 bardak suyu ekleyip,pürüzsüz bir hamur yoğurun ve üstünü streçle kapatıp 30-40 dk dinlendirin (hamur yumuşak,hafif ele yapışan bir kıvamda olacak,gerekirse yarım bardak suyu da ekleyin)
- dinlenen hamuru tezgaha alın,ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve çay tabağı büyüklüğünde elinizle açın
- sıvıyağı bir kaseye dökün bezeleri sırayla içine batırıp,her tarafının yağlanmasını sağlayın ve tezgaha sıralayın,40 dk da bu şekilde dinlendirin
- dinlenen hamuru merdane yada oklava kullanmadan,elinizle kenarlarından çeke çeke olabildiğince incelterek açın
- üstüne peynir karışımından serpin ve rulo yapın,ruloyu da kendi etrafında döndürüp gül şeklini verin
- yağlı kağıt serili tepsiye dizin,üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin
- 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.