EL AÇMASI PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ


Selam,
el açması börek seviyorsanız bu reçeteyi deneyin derim,bende tarifi ınstagram @tijenaktay hanımın sayfasında görünce denemeye karar verdim,her ne kadar çi börek tarzı börekler çok yapsam da bu tarzda böreği ilk kez denedim,biz beğendik:)siz de denemek isterseniz işte tarifi ↓

MALZEMELER (ben 200 ml bardak kullandım)
  • 3 su bardağı un
  • 1-1,5 su bardağı oda ısısında su
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 yemek kaşığı sirke
HAMURU AÇMAK İÇİN
  •  1 su bardağı sıvıyağ
ARASINA
  •  400 gram ufalanmış beyaz peynir,maydanoz (bir kasede karıştırın)
ÜSTÜNE
  • 1 yumurta sarısı,susam

HAZIRLANIŞI
  1. hamuru için kaba unu sıvıyağı,sirkeyi,tuzu ve 1 bardak suyu ekleyip,pürüzsüz bir hamur yoğurun ve üstünü streçle kapatıp 30-40 dk dinlendirin (hamur yumuşak,hafif ele yapışan bir kıvamda olacak,gerekirse yarım bardak suyu da ekleyin)
  2. dinlenen hamuru tezgaha alın,ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve çay tabağı büyüklüğünde elinizle açın
  3. sıvıyağı bir kaseye dökün bezeleri sırayla içine batırıp,her tarafının yağlanmasını sağlayın ve tezgaha sıralayın,40 dk da bu şekilde dinlendirin
  4. dinlenen hamuru merdane yada oklava kullanmadan,elinizle kenarlarından çeke çeke olabildiğince incelterek açın
  5. üstüne peynir karışımından serpin ve rulo yapın,ruloyu da kendi etrafında döndürüp gül şeklini verin
  6. yağlı kağıt serili tepsiye dizin,üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin
  7. 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin

Yorumlar