MUZLU EKMEK (banana bread)


Kahvaltılar için lezzetli bir ekmek arıyorsanız deneyin derim,hem ekmek hem kek diyebiliriz bu lezzete,içindeki muzun zengin aroması, az şekerli oluşu ve pratik yapımı için tercih edilebilir bir lezzet,öneririm sevgiler...

MALZEMELER (200 ml bardak ile)
  • 125 gram erimiş,ılık tereyağ
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • 2 büyük yumurta
  • 2 büyük boy ve olgun muz
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI
  1. muzları karıştırma kabına alın ve çatalla ezip,püre haline getirin
  2. üstüne şeker ve yumurtayı alın,çırpma teliyle güzelce çırpın
  3. tarçını,yağı ekleyin karıştırın
  4. kabartma tozunu ve unu da ekleyip homojen bir şekilde karıştırın
  5. yağlı kağıt serdiğiniz, baton kek kalıbına hamuru boşaltın
  6. 160 derecede yaklaşık 40-45 dk pişirin (kürdan testi uygulayın,temiz çıkıyorsa pişmiştir)
  7. fırından aldığınız muzlu ekmeği oda sıcaklığında soğutun,daha sonra dilimleyerek tüketebilirsiniz,afiyet olsun
NOT: BEN ÜSTÜNE DAMLA ÇİKOLATA SERPTİM AMA ŞART DEĞİL ARZU EDERSENİZ EKLEYEBİLİRSİNİZ

Yorumlar