LAVANTALI SÜTLAÇ


Selam,
klasik tatlardan biraz uzaklaşmak isterseniz lavantalı sütlacı deneyebilirsiniz:) klasik her zaman tercihimdir ama yeni tatlara da açığım,o nedenle ara sıra böyle denemeler yaparım,geçen yaz lavantalı dondurmayla tanışınca sütlaca neden olmasın dedim ,lavanta aroması bence her çeşit sütlü tatlıya ve cheesecake kremasına yakışır, umarım dener beğenirsiniz.

MALZEMELER
  • 1 litre yağlı süt
  • 3 su bardağı su
  • 8-9 çorba kaşığı toz şeker (şekeri damak tadınıza göre ekleyin)
  • 1 paket vanilin
  • 1 çorba kaşığı lavanta çiçeği
  • 1 çay bardağı kırık pirinç (biz çok sulu sevmiyoruz,siz daha sulu bir kıvam istiyorsanız pirinci 1 kahve fincanı koyun)
HAZIRLANIŞI
  1. suyu ve sütü tencereye alın,içine lavantayı ekleyin ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın,ateşi ve tencerenin kapağını kapatın bu şekilde yarım saat bekletin 
  2. süre sonunda lavantanın aroması süte geçmiş olacaktır,sütü bir süzgeçten geçirip tekrar tencereye alın
  3. yıkadığınız pirinci ekleyin,pişmeye bırakın
  4. pirinç yumuşayınca şekeri ve vanilini ekleyip karıştırın
  5. kısık ateşte sütlaç kıvam alana kadar pişirin (pirinçle süt bütünleştiğinde sütlacınız olmuş demektir)
  6. pişen sütlacı kaselere pay edin,ister ılık ister buzdolabında soğutarak servis edebilirsiniz ben ikinci şıkkı tercih ediyorum:) ,afiyet olsun..

Yorumlar