FISTIK EZMELİ CHEESECAKE


Selam,
teskeresini alıp askerden dönen canım oğlum için sevdiği tatlıların başında gelen cheesecake yaptım,bu kez fıstık ezmeli olarak hazırladığım cheesecake reçetesini sizlerle de paylaşmak istedim,biz çok beğendik denerseniz yorumlarınızı beklerim.

MALZEMELER
TABANI İÇİN
  • 1 paket burçak bisküvi (15 adet)
  • 100 gram eritilmiş tereyağ
  • 1 çorba kaşığı şeker ilavesiz fıstık ezmesi
KREMASI İÇİN
  • 400 gram labne peyniri
  • 200 gram pudra şekeri (1 su bardağı)
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 4 çorba kaşığı şeker ilavesiz fıstık ezmesi
  • 3 orta boy yumurta
 ÜSTÜNE (GANAJ)
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 180 gram bitter parça çikolata 

HAZIRLANIŞI
  1. öncelikle kullanacağınız kalıbın içine pişirme kağıdı yerleştirin (ben orta boy borcamda pişirdim) kalıbın dış kenarını da folyoyla sarın
  2. tabanı için bisküvileri rondoda yada elinizle toz haline getirin,yağı ve fıstık ezmesini ekleyip güzelce karıştırın ve kalıbın tabanına yayın,kaşığın sırtıyla bastırarak düzeltin, buzdolabına kaldırın
  3. kreması için labnenin suyunu süzerek karıştırma kabına alın,yumurta hariç diğer malzemeleri de ekleyip çırpın,yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın,karıştırın
  4. hazırladığınız tabanı buzdolabından alın,kremayı üstüne dökün ve kalıbı hafifçe tezgaha vurun
  5. 150 derecede ısıttığınız fırınına verin ve 45-50 dk pişirin (kenarları pişmiş,ortası hafif sallanıyorsa olmuştur)
  6. cheesecake piştiğinde fırını kapatın ve kapağının arasına mutfak havlusu sıkıştırarak aralayın,o şekilde yarım saat içinde bırakın,daha sonra fırından alın ve oda ısısında soğumaya bırakın
  7. üstü için kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp ocaktan alın,içine çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eritin,soğumaya bırakın
  8. cheesecake oda ısısına gelince üstüne çikolata ganajı döküp yayın ve buzdolabına alın, 1 gece bekletin (dilerseniz ganajı servis sırasında da hazırlayıp,ekleyebilirsiniz )
  9. ertesi gün altındaki kağıtla beraber kalıptan çıkartın,dilimleyerek servis tabağına alın,üstüne dilerseniz ceviz kırığı ile süsleyin
  10. artanı kapaklı bir kapta, buzdolabında saklayın
NOT: CHEESECAKE PİŞİRİRKEN FIRININ BİR KENARINA SU DOLU BİR KAP KOYUN YADA KALIBI FIRIN TEPSİSİNİN İÇİNE YERLEŞTİRİN VE TEPSİYE SU EKLEYİN O ŞEKİLDE PİŞİRİN

Yorumlar