KLASİK MERMER KEK TARİFİNİ BU KEZ TAM BUĞDAY UNU VE ESMER ŞEKERLE PİŞİRDİM,ÖNERİRİM SEVGİLER...
MALZEMELER (200 ml bardak ile)
- 3 büyük boy yumurta
- 1 su bardağı esmer şeker
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı tam buğday unu
- 2 çorba kaşığı kakao + 1/2 su bardağı süt
- 1 fiske tuz
- yumurta şeker ve yağı köpük köpük olana dek çırpın
- sütü,vanilyayı,kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştırın
- hamurun 3/4 ünü yağlanmış orta boy kek kalıbına boşaltın
- kalan hamura kakaoyu,yarım bardak sütü ve tuzu ekleyip karıştırın ve kalıptaki hamurun üstüne dökün,bir kürdanla kakaolu hamuru dairesel çizgiler yaparak beyaza karıştırın
- 160 derecede yaklaşık 40 dk pişirin (fırına göre süre değişebilir kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir, fırından alın
- kek oda sıcaklığına gelince dilimleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.