28.05.2018

TAM BUĞDAY UNLU MERMER KEK


KLASİK MERMER KEK TARİFİNİ BU KEZ TAM BUĞDAY UNU VE ESMER ŞEKERLE PİŞİRDİM,ÖNERİRİM SEVGİLER...

MALZEMELER (200 ml bardak ile)
  • 3 büyük boy yumurta
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı tam buğday unu
  • 2 çorba kaşığı kakao + 1/2 su bardağı süt
  • 1 fiske tuz
HAZIRLANIŞI
  1. yumurta şeker ve yağı köpük köpük olana dek çırpın
  2. sütü,vanilyayı,kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştırın
  3. hamurun 3/4 ünü yağlanmış orta boy kek kalıbına boşaltın
  4. kalan hamura kakaoyu,yarım bardak sütü ve tuzu ekleyip karıştırın ve kalıptaki hamurun üstüne dökün,bir kürdanla kakaolu hamuru dairesel çizgiler yaparak beyaza karıştırın
  5. 160 derecede yaklaşık 40 dk pişirin (fırına göre süre değişebilir kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir, fırından alın
  6. kek oda sıcaklığına gelince dilimleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.