EKMEK HARCIYLA DEREOTLU EKMEK


Selam,
daha önce de belirttiğim gibi evde kolay ekmekler yapmayı seviyorum,evde yapmak hem daha sağlıklı diye düşünüyorum hem de ekmeğinizi dilediğiniz şekilde çeşitlendirebiliyorsunuz:) sevgiler..

MALZEMELER
  • 500 gram tam buğday unu
  • 350 ml ılık su (klasik su bardağı ile yaklaşık 1,5-2 bardak)
  • 1 paket Pakmaya ekşi mayalı ekmek harcı
  • yarım demet kıyılmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ
HAZIRLANIŞI
  1. unu karıştırma kabına alın,üstüne ekmek harcını ekleyin karıştırın
  2. tereotunu,tuzu,şekeri ve yağı ekleyin
  3. yavaş yavaş suyu ilave edip yoğurun
  4. hamurun üstünü kapatıp 40 dk dinlendirin
  5. ekmeği pişireceğiniz kaba yağlı kağıt serin 
  6. dinlenen hamuru bir kez yoğurup pişireceğiniz kaba aktarın (hamur biraz ele yapışacaktır elinizi hafif unlayın yada yağlayın ,böylece daha rahat çalışırsınız)
  7. ekmek hamurunun üstüne fırçayla su sürün , haşhaş yada susam serpin ve 10 dk da kabın içinde bekletin daha sonra 
  8. fırını 170 derecede ısıtın ve ekmeğinizi fırının orta rafında,yaklaşık 40-45 dk pişirin (fırının alt rafına da bir kapla su koyun fırının içinde su ısındıkça ekmeğiniz için buhar oluşturacak)
  9. pişen ekmeği dışarı alın oda ısısına gelene dek bekletin,daha sonra dilimleyerek tüketin (ekmeğin üstü yumuşak olsun isterseniz fırından alınca üstüne temiz bir bez örterek bekletin)

Yorumlar