19.03.2018

KURU FASULYELİ KAKAOLU KEK


Selam,
eski defterleri karıştırırken gördüğüm kuru fasulyeli keki kakaolu olarak denedim,bir dönem çay masalarının favori keki idi :) tadanlar içinde fasulye olduğunu anlamıyor kestaneli bir kek yiyormuş gibi hissediyorlar denemenizi öneririm.

MALZEMELER (200 ml bardak ile)
  • 2 adet L yumurta
  • 1 silme su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
HAZIRLANIŞI
  1. fasulyeleri robota alın üstüne sütü ekleyip püre haline getirin
  2. ayrı bir yerde yumurtaları ve şekeri çırpın,fasulye püresini ve kalan malzemeleri ekleyip karıştırın
  3. orta boy bir kalıba yağlı kağıt serin ve kek harcını içine dökün
  4. 160 derecede yaklaşık 50 dk pişirin (fırına göre süre değişebilir 40 dk sonra kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir)
  5. pişen keki fırından alın soğuyunca dilimleyerek servis edin
NOT: DİLERSENİZ KEKİN ÜSTÜNE SOS YAPABİLİRSİNİZ ISLAK KEK GİBİ OLUYOR,BEN YARISINI O ŞEKİLDE YAPTIM, YAPTIĞIM KAHVELİ SOS ŞÖYLE:2 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ,2 ÇORBA KAŞIĞI TÜRK KAHVESİ VE 1 KÜÇÜK SU BARDAĞI SÜTÜ BİR KASEDE GÜZELCE KARIŞTIRIP KEK DİLİMLERİNİN ÜSTÜNE GEZDİRDİM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.