Selam,
eski defterleri karıştırırken gördüğüm kuru fasulyeli keki kakaolu olarak denedim,bir dönem çay masalarının favori keki idi :) tadanlar içinde fasulye olduğunu anlamıyor kestaneli bir kek yiyormuş gibi hissediyorlar denemenizi öneririm.
MALZEMELER (200 ml bardak ile)
- 2 adet L yumurta
- 1 silme su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
- 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- fasulyeleri robota alın üstüne sütü ekleyip püre haline getirin
- ayrı bir yerde yumurtaları ve şekeri çırpın,fasulye püresini ve kalan malzemeleri ekleyip karıştırın
- orta boy bir kalıba yağlı kağıt serin ve kek harcını içine dökün
- 160 derecede yaklaşık 50 dk pişirin (fırına göre süre değişebilir 40 dk sonra kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir)
- pişen keki fırından alın soğuyunca dilimleyerek servis edin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.