23.02.2018

BAL KABAKLI MAKARNA


Selam,
daha önce dışarıda bir mekanda tattığım bal kabaklı makarnayı evde denedim,değişik lezzetler arayanlar için güzel bir makarna reçetesi öneririm.

MALZEMELER
  • 1 paket midye makarna (başka istediğiniz çeşit kullanabilirsiniz)
  • 1 büyük dilim bal kabağı
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • çay kaşığının ucuyla toz sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağ + 1 çorba kaşığı zeytinyağ
  • su

HAZIRLANIŞI
  1. kabakları ufak küpler halinde doğrayıp tencereye alın
  2. soğanı temizleyin ve piyazlık doğrayarak, kabağa ekleyin
  3. yağları,biberi ve şekeri ekleyin,soğan ve kabaklar hafif karamelize olana kadar soteleyin
  4. makarnayı ve tuzu ilave edip 2 tur çevirin
  5. son olarak makarnaların hizasına gelecek kadar su ekleyip kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın
  6. ara sıra karıştırarak suyunu çekene dek pişirin
NOT:
ben makarnayı pilav gibi suyunu çektirerek pişirmeyi tercih ettim,siz normal süzerek de yapabilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.