17.11.2017

SİYEZ BULGURLU PİLAV


Selam,
bugün yaptığım siyez bulgurlu pilavı sizlerle de paylaşmak istedim.
Lifli,protein deposu ,yüksek miktarda antioksidan bulunan ve buğdayların atası olarak bilinen bu bakliyatı denemenizi tavsiye ederim.
Yapılışı bildiğiniz bulgur pilavı ile aynı diyebiliriz,bazıları ıslatarak yapıyor ama ben ıslatmadan pişirdim gayet güzel oldu,kendi tadını alabilmek için salça vs eklemedim denemek isterseniz  tarife göz atabilirsiniz sevgiler.

MALZEMELER
  • 1 su bardağı siyez bulguru
  • 2 su bardağı su yada tavuk suyu
  • 1 adet ufak boy kuru soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
  1. siyez bulgurunu süzgeçte güzelce yıkayın ve kenara alın
  2. tencereye yağı koyup eritin, temizlediğiniz ve küçük küçük doğradığınız soğan ve biberi ekleyip 3-4 tur çevirin
  3. siyez bulgurunu ekleyin 2 tur daha çevirin
  4. tuzu ve suyu ekleyip karıştırın,tencerenin kapağını kapatın orta ateşte kaynamaya başlayınca altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin
  5. pişen pilavınızı 10 dk dinlendirip,sıcak olarak servis edin afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.