12.10.2017

ZERDEÇALLI KUŞ ÜZÜMLÜ KURABİYE


Selam,
kuş üzümlü kurabiyeyi severim ve sık sık yaparım ,bu kez zerdeçal ilave etmek istedim hafif zerdeçal tadı ve harika rengi ile değişik bir kurabiye oldu denemek isterseniz işte tarifi 🔻

MALZEMELER
  • 125 gram oda ısısında yumuşak tereyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 1/2 su bardağı kuş üzümü (1 saat önceden sıcak suda bekletin ve süzün)
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • 2 silme su bardağı un
HAZIRLANIŞI
  1. yağı ve şekeri karıştırın, yumurtayı ekleyin karıştırın
  2. vanilini,zerdeçalı ilave edin
  3. yavaş yavaş unu ekleyin ve hamuru toparlayın
  4. hamuru uzun rulo şekline getirin ve strece sarıp buzlukta yarım saat bekletin
  5. süre sonunda hamuru buzluktan alın ve keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyin
  6. tepsiye yağlı kağıt serin,dilimlediğiniz kurabiyeleri üstüne dizin 
  7. 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk pişirin (kurabiyeler hafif renk aldıysa olmuştur)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.